Kirjoittaja Aihe: Physica 6- Kokonaisresistanssitehtäviä  (Luettu 1584 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Rainbowdash

  • Perusvuotaja
  • Viestejä: 27
Physica 6- Kokonaisresistanssitehtäviä
« : 06.04.18 - klo:22:28 »Tarvitsisin apua muutamaan tehtävään, jotka eivät aukea. Yritin lukea kirjan teoriat ja esimerkkitehtävät tarkoin läpi, mutta en vaan käsitä, mitä näissä tapahtuu ja miten ne pitäisi laskea. Kolusin opetustv:n videot myös, yritin myös etsiä netistä neuvoja mutta kokonaisresistanssin laskeminen oheistehtävineen ei vaan nyt kertakaikkiaan mene jakeluun.


Ymmärrän, miten lasketaan rinnakkain- ja sarjaan kytketyt kokonaisresistanssit. En vaan osaa soveltaa noihin monimutkaisempiin tehtäviin  :'( 
Ajattelin siis kysyä täältä, jos joku osaisi neuvoa.
https://uppaa.fi/image/CUP


Tehtävät 14 ja 15- mitä ihmettä? >:(


 Yritin kirjan esimerkin mukaan eritellä systeemin pienemmiksi osiksi, ja laskea rinnan- ja sarjaan kytketyt kytkennät erikseen. Mitä niille sitten tehdään? Lasketaan yhteen vai erikseen, kerrotaan?


Sama hupi jatkuu tehtävässä 19.


https://uppaa.fi/image/CUY


Kysyisin myös tehtävistä 24-26, että löytääkö nuo p-arvot taulukkokirjasta (raudan kohdalla varmaankin joo)? Entä tehtävän 24 "metalli"? Pitääkö p laskea tehtävänannossa annetuista arvoista?


Olen näissä siis suht pihalla, eli jos joku vaan jaksaa selittää jotenkin helpohkosti niin olisin tosi iloinen ja kiitollinen! :)
 

Poissa fractal

  • Tehovuotaja
  • *
  • Viestejä: 84
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Physica 6- Kokonaisresistanssitehtäviä
« Vastaus #1 : 06.04.18 - klo:22:45 »
Tehtävät ovat hyvin perustehtäviä, kyllä näiden pitäisi aueta kirjan esimerkeillä.

14: laske rinnankytkettyjen vastusten resistanssi sen kaavasta. Tämä systeemi on sarjaankytketty ensimmäisen ja viimeisen vastuksen kanssa.

15: tässä kaksi sarjaan kytkettyä systeemiä ovat rinnakkain kytketty, joka on vielä sarjaan kytketty ensimmäisen vastuksen kanssa. Sähkövirta saadaan ohmin laista kuin myös jännitehäviö.

 

Seuraa meitä