Lainattu:
Niin, ja kun kysyin että pitääkö eläinlääkärin lopettaa eläin JOS eläimen kunto ei sitä vaadi, niin eihän eläin silloin ole sairas tai kärsivä?

Eli pitääkö eläinlääkärin lopettaa eläin, jos se on täysin terve = eläimen kunto ei lopettamista vaadi. Onko sekin eläinlääkärin työtä, totella eläinten omistajien pyyntöjä tilanteessa kuin tilanteessa?
Eläinlääkäri voi kieltäytyä lopettamasta eläintä, jos eläimen kunto ei sitä vaadi. Etelä-Suomessa on ainakin tiedossa ihan klinikoita, joiden periaatteena on että he eivät lopeta eläintä, jos kunto tai jokin muu pakottava syy ei sitä vaadi, kuten esimerkiksi luonneviat. Luonnevioilla tarkoitan ihan ihmisten tai toisten eläimien kimppuun käyviä koiria jne.
Jos klinikalle tuotaisiin esim. nuori koira lopetettavaksi sen takia, että omistaja on vain kyllästynyt siihen, on tietenkin ihanteellista yrittää ehdottaa sen myymistä, sijoittamista tai vaikka lahjottamista eteenpäin. Toisaalta pitää myös miettiä sitä, että millä mielellä omistaja on, sillä eläinhän on hänen omaisuuttaan. Jos omistaja on vaatimalla vaatii lopettamista, voi se todellakin olla parempi vaihtoehto. Parempi eläimen on päästä tiensä päähän kivuttomasti, kuin itse saada myöhemmin kuulla että omistaja on lopettanut itse koiransa lyijyputken pätkän kanssa saunan takana tai heittänyt kadulle selviytymään yksikseen.
Ja kyllä lemmikkitarantellojen ja boien hoidosta voi kieltäytyä, vedoten vaikka ettei ole riittävän pätevä kyseisellä alalla, ja ohjata kysymykset edelleen eksoottisiin lemmikkieläimiin erikoistuneiden eläinlääkäreiden luokse
