Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Valmennuskurssien frendialeporukat / Vs: Mafy frendiale tammikuulle 2022
« Uusin viesti kirjoittanut matematiikka12345 01.10.21 - klo:15:12 »
Mä olisin kiinnostunut.
12
FY3: Aallot / Vs: Mafy 2.1240 Huojunta ja Dopplerin ilmiö
« Uusin viesti kirjoittanut Timo4011 01.10.21 - klo:12:27 »
Hei, miten tämä ratkaistaan?
13
Ulkomailla opiskelu / Vs: Ulkomaille lääkikseen ei-ensikertalaisena
« Uusin viesti kirjoittanut MD2021 29.09.21 - klo:16:56 »
Kollegojen kokemusten perusteella pankista saa lainaa lääkisopintoihin varsin helposti, kannattaa saman tien varata pankkiin aika ja neuvotella vaihtoehdoista. Parille ensimmäiselle vuodelle saanet vielä tukiakin, joten tuolloin varmaankin järkevää nostaa myös maksimiopintolainat seuraavia vuosia silmälläpitäen.


Oman alan työt mahdollistuvat (ja rahahanat aukeavat) siinä 4./5. vuosikurssin jälkeen opiskelumaasta riippuen. Toisaalta opinto- ja elämiskustannuksetkin vaihtelevat suuresti, Tarto on Euroopan kohteista kai kalleimmasta päästä. Myös stipendimahdollisuudet kannattaa selvittää.
14
Pääsykoe 2022 / Vs: 2022 haku.
« Uusin viesti kirjoittanut Terhikki 28.09.21 - klo:18:28 »
Et ole yksin Nekochi! Mulla on jo yhdeksäs hakukerta menossa, (eka 2014). Aloitin lukemisen itsekseen (nollapohjalta aikuislukiossa) ja sitten kun siitä en saanut toivottua tulosta, niin taivuin menemään valmennuskurssille. Olen nyt koime vuotta käynyt koko talven kestävällä lähiopetuskurssilla eikä taso ei ole parantunut, muttei laskenutkaan. Sain saman tuloksen (joka on kaukana sisäänpääsystä; yli 100 pistettä pääsyrajasta) nyt 2021, kuin 2018 jolloin olin lukenut vain ominpäin. Valmennuskurssi ei ole mulle tuonut toivottua tulosta eikä kehitystä, mutta en silti aio luovuttaa. En tiedä millä menetelmällä etenen, mutta jotenkin.

Mulla ei ole oppimisvaikeuksia eikä muita sellaisia oppimisesteitä, jotka hidastaisi itse oppimista. Tosin epäilin sitäkin ja menin mensan testiin. Sain keskivertoa paremman tuloksen. Olen myös kevein edesottamuksin lukenut biolääketiedettä Turussa, enkä ole kokenut aihetta erityisen haastavaksi. Joten olen pohdintojeni jälkeen tullut tulokseen, että kun aikoinaan olen saanut päähäni ajatuksen, että lääk.tiet.pääsykoe on niin älyttömän vaikea ja että se on tehty vain yli-ihmisille, niin se jumittaa omaa suoritusta. Mun perustavanlaatuinen ongelma taitaa olla itseensä uskomisessa. Siihen valmennuskurssit eivät (vielä) ole kehittäneet oppimisjaksoa ja kurssia.
15
Lukupiirit / Vs: Lukukaveri/-piiri pääkaupunkiseudulle t. melko iäkäs hakija
« Uusin viesti kirjoittanut tintti1 26.09.21 - klo:22:47 »
Hei! Mä olisin kiinnostunut, laitan kanssa viestiä sulle :)
16
Pääsykoe 2022 / Vs: 2022 haku.
« Uusin viesti kirjoittanut Nekochi 24.09.21 - klo:12:41 »
Minä vielä mietin ryhmään liittymistä, katsotaan sitten myöhemmin ehkä :)  Valmennuskurssi alkoi, ja kovasti kyllä jännittää mitä tämän vuoden hausta tulee. Aiemmin kerroin täällä Älyvuodossa, että kehitykseni on ollut hyvin heikkoa. Sain ensimmäisenä hakukertana peräti paremmat pisteet kuin seuraavalla. Opiskelin kumpanakin vuotena itsenäisesti mikä voi osaltaan vaikuttaa ???  Ensi kevät tulee olemaan ratkaiseva, mikäli kehitystä ei edes valmennuskurssi avulla tule tapahtumaan, on ehkä aika laittaa hanskat tiskiin ja myöntää ettei älli riittänyt  :'(
Vaikka toki tiedän ettei pelkkä kurssi sinne kouluun riitä potkimaan vaan on itsekin töitä tehtävä. Mutta josko nyt löytyisi jotain korjattavissa olevaa perustavanlaatuista vikaa opiskelutekniikastani.
17
Ulkomailla opiskelu / Vs: Ulkomaille lääkikseen ei-ensikertalaisena
« Uusin viesti kirjoittanut emmisir 22.09.21 - klo:09:57 »
Ei siinä oikein muu auta kun ottaa vaan lainaa ellei vanhemmat/sukulaiset kustanna. Onhan sulla vielä pari vuotta tukiakin jäljellä, niillä selviää jo ensimmäisistä vuosista. Opiskelen neljättä vuotta Riiassa, mulle voi laittaa instassa viestiä jos on kysymyksiä Latvian lääkikseen liittyen  :)  @mediemmi
18
Olen ensimmäisen vuoden lääketieteen opiskelija Kuopiossa ja suunnitelmissa hakea kevään siirtohaussa siirtoa Tampereelle. Jos siis haluaisit siirtyä Tampereelta Kuopioon, laita viestiä, niin vaihdetaan päikseen  :)
19
Ulkomailla opiskelu / Ulkomaille lääkikseen ei-ensikertalaisena
« Uusin viesti kirjoittanut hakijavain 19.09.21 - klo:22:10 »
Heippa,


Monesti iltapäivälehdistä ja muualtakin lukee ulkomailla opiskelevien olevan monesti ei-ensikertalaisia, esim. muuhun terveydenhuollon ammattiin valmistuneita. No, niin olen itsekin. Valtava luku-urakka tuntuu töiden ohella aivan mahdottomalta verrattuna esim. suoraan lukiosta tuleviin.


Kysymys kuuluukin: millä ei-ensikertalaiset rahoittaa opintojaan? Opintotukea tai -lainaa kun ei toiseen korkeakoulututkintoon saa. Jos on aikaisemmin vain kanditason/AMK-tutkinto, saako lääkikseen erikseen hakea maisterivaiheen tukia, kun tutkinto sinällään ei jakaudu kandi + maisteriin? Antaako pankki lainaa? Laskeskelin, että esim. Virossa summa kyllä on aikamoinen, jos ei asumistukea tai opintotukeakaan saa, lisäksi lukukausimaksut. Milläs ihmeellä muut ovat tämän oikein ratkaisseet? Onko MITÄÄN tukia, mitä tuonne voisi hakea (aikaisempia korkeakouluopintoja takana itsellä 3,5 vuotta, eli kandivaiheen kuukaudet menneet).


Kaikenlainen ohjeistus ja neuvonta olisi enemmän kuin tervetullutta. Tänä vuonna olisi paikka Tartosta jo auennut, mutta koronan vuoksi en pystynyt paikkaa vastaanottamaan, mikä kyllä sapettaa aivan suunnattomasti. No, ensi vuonna uudelleen, mikäli ei paikkaa Suomeen vieläkään aukea!


Jos on joku Latvian / Viron lääkiksestä, niin olisi vielä pari lisäkysymystä esittää!
20
Valmennuskurssien frendialeporukat / Vs: Frendiale
« Uusin viesti kirjoittanut amizai 19.09.21 - klo:12:32 »
olisin kiinnostunut
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
Seuraa meitä