Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleistä hakemisesta / Avoimen yliopiston opinnot
« Uusin viesti kirjoittanut Jesdar 18.09.21 - klo:15:20 »
Onko tosiaan niin, että kaikille avoimen yliopiston kursseille fysiikkaan ja kemiaan on ilmoittautumiset kiinni?
22
Pääsykoe 2022 / Biologian lukemisen aloittaminen
« Uusin viesti kirjoittanut Varttinen 15.09.21 - klo:22:06 »
Olen aloittanut lukemisen fysiikan ja kemian osalta syyskuun alussa. Mietin kuitenkin milloin olisi fiksua aloittaa biologian opiskelu. Vahva pohja sille löytyy edellisiltä hakukerroilta. Ensimmäisen harjoituskokeen pidän tammikuun loppupuolella ja seuraavan helmikuun loppupuolella. Olen kuullut, että osa olisi aloittanut vasta uuden vuoden jälkeen, mutta mietin tuota harjoituskoetta. Olisiko jollain vinkkejä/ideoita tähän? :)
23
Lukupiirit / Vs: Lukukaveri/-piiri pääkaupunkiseudulle t. melko iäkäs hakija
« Uusin viesti kirjoittanut Varttinen 15.09.21 - klo:15:58 »
Moi! Mäkin laitoin :)
24
Valmennuskurssien frendialeporukat / Frendiale
« Uusin viesti kirjoittanut Bellissima 13.09.21 - klo:17:45 »
Valmennuskeskuksen lääkisnettiin frendejä, aattelin hankkia sen mahdollisimman pian, joten kiinnostuneet voi laittaa viestiä :)
25
FY2: Lämpö / Vs: Apua tehtävään
« Uusin viesti kirjoittanut TeknoDoktor 12.09.21 - klo:10:39 »
Muista, että massan si-yksikkö on (kaikista muista poiketen) kg eikä g...


Eli veden ominaislämpökapasiteetin yksikkö on kJ/(K*kg).
26
FY2: Lämpö / Apua tehtävään
« Uusin viesti kirjoittanut Konkeli 10.09.21 - klo:14:10 »
Tehtävä: Voimalaitoksen lauhdeteho on (ympäristöön siirtyvä lämpöteho) on 64MW. Kuinka suuri on lauhdeveden tilavuusvirta, kun vesi lämpenee 5.2 C. Vastaus 2.9 m3/s.


Saan jatkuvasti tulokseksi 2.9 kg/s. Eli saan muutettua massavirran tilavuusvirraksi?
27
Valmennuskurssien frendialeporukat / Mafy frendiale tammikuulle 2022
« Uusin viesti kirjoittanut anmai 09.09.21 - klo:21:59 »
Hei,
Olen hankimassa Mafyn tammikuun lääkiskurssia. Jos joku on kiinnostunut frendialesta, otathan yhteyttä minuun asap niin ilmoittaudutaan yhdessä.28
Lukupiirit / Vs: Lukukaveri/-piiri pääkaupunkiseudulle t. melko iäkäs hakija
« Uusin viesti kirjoittanut anmai 09.09.21 - klo:13:48 »
Hei,
Lähetin sulle yv:n.  :)
29
Pääsykoe 2022 / Vs: 2022 haku.
« Uusin viesti kirjoittanut Katjusha 08.09.21 - klo:12:58 »
Kirjoista ja matskuista: kun oli lukiosta jo pitempi aika - oli hyödyllistä hommata kirjat, alotin niillä ennen kurssia ja sain myös tukea vaikeimpiin tehtäviin kurssin aikana: sain laskuesimerkkejä laajemmin kirjasta. Nyt viimeksi hankin ”puuttuvan palasen” biologian oppimäärästä aihealueesta, joka oli itselleni vierain, enkä saanut siihen riittävää otetta kurssilla. Jos sais sen tarvittavan kokonaiskuvan muodostettua tähän toiseen hakukertaan.
30
Riia, hyville lääkäreille on töitä aina. Potilaasi ei tiedä, mistä olet valmistunut, ellet sitä itse sitä helposti googlattavassa muodossa somessa mainosta. Yksittäisten kollegojen ja työnantajien asenteet toki vaihtelevat, mutta itse olen kokenut kaikissa työpaikoissani tulleeni täysin tasavertaisesti kohdelluksi, enkä ole asian kanssa kipuillut. Ymmärrän kuitenkin tähän liittyvän huolesi, mutta joudun toteamaan, että (eri maistakin valmistuneiden) lääkärien välinen kollegiaalisuus on eri asia kuin eri tieteenalojen edustajien (hoitotiede vs lääketiede) välinen. Finanssipuoli onkin sitten oma kokonaisuutensa - olen toki asiassa jäävi, mutta näkisin, että omaa kouluttautumista varten otettu laina on helpoiten perusteltavissa oleva laina,  varsinkin, kun työllistymistä voi pitää käytännössä varmana. Muuttaminen (ainakin lapsettomana) taas on oikeastaan aika helppoa, asunnon löytämisessä voi varmaan paikallinen kandiseura Rislo auttaa. Sitten vain välttämättömimmät tavarat laukkuun ja loput Pelicanin varastoon tai kavereille/sukulaisille, jos sellainen mahdollisuus on.

Hakija92, näinhän se on - monen käsitys omista omista opiskelutaidoista on vähintään optimistinen. Jos tiedeaineet eivät ole sujuneet Suomessakaan, ne tuskin sujuvat muuallakaan. Opiskelukaupungissa viihtyminen kyllä tukee palautumisen näkökulmasta osaltaan opiskelua, joten jonkinlaisen arvon sillekin antaisin. Toisaalta viihtymättömyys on usein itseään vahvistava kehä - jos koetun ankeuden vuoksi kontakteja ei edes yritä luoda ja paikallista kieltä oppia, on juurtuminen aika hankalaa, mikä taas edistää Suomeen haikailua ja uuteen maahan kotiutuminen vaikeutuu entisestään.

Voimia päätöksentekoon teille molemmille! Kyselkää vaan, jos jotain tulee mieleen. Käyn täällä harvakseltaan, mutta meiliosoitteenkin voi tarvittaessa vaikka yksityisviestillä pyytää.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Seuraa meitä