Kirjoittaja Aihe: 2022 haku.  (Luettu 4732 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa JakeVanLiner

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 3
Vs: 2022 haku.
« Vastaus #15 : 04.08.21 - klo:21:40 »
Tästä ryhmään:

E: Linkki päivitetty

https://t.me/joinchat/NoOycEfBLtFhYjU0« Viimeksi muokattu: 05.08.21 - klo:18:29 kirjoittanut JakeVanLiner »

Poissa BenCasey

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 1
Vs: 2022 haku.
« Vastaus #16 : 21.08.21 - klo:10:21 »
Riittääkö pelkät mafynetin materiaalit sisäänpääsyyn vai kannattaako hankkia myös muita itseopiskelumateriaaleja ja päntätä lukiokirjoja? Itselläni on lukiosta jo jonkin verran aikaa ja vanhat lukiokirjat on myyty pois ja ei välttämättä tekisi mieli ostaa niitä uudelleen jos samat asiat on myös mafynetissä. Mutta mietiyttää että kattaako mafynetti todella kaiken? Esim. jos biologiasta tulee nippelitietoa monivalintaan, niin tuntuu että ehkä olisi paras varmuuden vuoksi lukea myös lukion kurssikirjoja. Onko kellään täällä kokemusta kuinka kattavia nuo mafynetin itseopiskelumateriaalit on?

Poissa hakija92

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 47
Vs: 2022 haku.
« Vastaus #17 : 24.08.21 - klo:08:05 »
-Jos lähdet nollista, niin projektia todennäköisesti helpottaa kirjojen hankkiminen. Syy: Tiivistelmät ovat tiivistelmiä. Jos aihe on vieras voi se olla helpompi ymmärtää pitkän kaavan mukaan selitettynä leppoisaan tahtiin. Kurssimateriaalissa hypätään heti tärkeimpiin juttuihin, eikä niissä ole mahdollisuutta esitellä asiaa niin laajasti, vaikka sisältävätkin kaiken olennaisen.
-Jos on jo pohjaa ja aikataulu opiskelun suhteen tiukka, niin en hankkisi kirjoja, vaikka niistä ei todellakaan haittaa ole.
-Monet pärjäävät pelkällä Mafyllä/muulla kurssilla ja googlella. Aina voi googlailla lisätietoa. Esim opetus-tv, Khan Academy ja Solunetti.
- Mielestäni Mafystä löytyy myös nippelit. Huomaathan, että viime vuonna ei tosin ollut monivalintoja, joissa niitä yleensä tarvitaan. Lukion eri kirjasarjat myös sisältävät hieman eri juttuja. Jossain sarjassa voi vaikka olla tieto, jota muualla ei ole ja sitä voidaan kysyä. Kurssit ovat koonneet teoriansa kaikista sarjoista ja näin ollen sieltä pitäisi löytyä lähes kaikki.
-Monilla on useammat materiaalit käytössä, jotta matsku riittää ja tulee tehneeksi mahdollisimman paljon erilaisia tehtäviä. Näin esim. minulla. Jotkut taas tekevät vaikka Mafyn läpi kahteen kertaan.
- Yleensä avain lääkikseen on rautainen laskurutiini. Jos kyseessä on ensimmäinen hakukertasi, niin kannattaa keskittyä kaikkein olennaisimpiin asioihin. Ymmärtämiseen ja siihen laskemiseen. Nippeleiden kanssa kannattaa käyttää vaikka muistikortteja tms, mutta ei missään nimessä tehdä niistä ykkösprioriteettia.
-Mafy kattaa siis aikalailla kaiken ja se riittää monelle yksinään materiaaliksi. Matsku on todella runsas ja sen tekemiseen kokonaan läpi menee useita kuukausia. Puoli vuotta olisi ehkä realistinen aika. Riippuen tietysti lukutunneista.


Kannattaa hankkia kurssi asap ja alkaa hommiin. Mikäli tulee haastetta, niin voihan niitä kirjoja hankkia sitä mukaan. Jos opiskelu takkuaa ja teoriat tuntuvat turhan lyhkäisiltä tehtävien tekemiseksi, niin sen huomaa aika nopeasti. Lukiokirjoja voi lainata myös kirjastosta tai ostaa käyttettyinä. Ex-lääkishakijat myös usein myyvät kirjapaketteja netissä tai voit vaikka itse laittaa ostoilmoituksen tänne tai muualle. Jos haluat lueskella mietteitäni Mafyn ja V.keskuksen eroista, niin voit lukea vanhempia kirjoituksiani.

Poissa hakija92

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 47
Vs: 2022 haku.
« Vastaus #18 : 24.08.21 - klo:08:10 »
Ja vielä lisäyksenä, että kysyin täällä kirjojen hankkimisesta itse viime vuonna. En tarkalleen muista mitä vastattiin, mutta käsitykseni on, että osa ehkä tarvitsee niitä ensimmäisellä hakukerralla tueksi, vaikka pääasiallinen opiskelu tapahtuu kurssin avulla. Lopulta hankin viime syksynä muutaman kirjan.
Lähdin hommaan keväällä 2020 nollista ilman kirjoja pelkällä Mafyllä, koska aikaa kirjoille ei ollut. Oman kokemukseni perusteella en siis suosittelisi tuota ratkaisua pohjaa omaamattomille. Melkoista jaarittelua nämä tekstini, mutta toivottavasti saa jotain selvää ja ehkä jonkun vinkinkin.


« Viimeksi muokattu: 24.08.21 - klo:09:10 kirjoittanut hakija92 »

Poissa Katjusha

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 60
Vs: 2022 haku.
« Vastaus #19 : 08.09.21 - klo:12:58 »
Kirjoista ja matskuista: kun oli lukiosta jo pitempi aika - oli hyödyllistä hommata kirjat, alotin niillä ennen kurssia ja sain myös tukea vaikeimpiin tehtäviin kurssin aikana: sain laskuesimerkkejä laajemmin kirjasta. Nyt viimeksi hankin ”puuttuvan palasen” biologian oppimäärästä aihealueesta, joka oli itselleni vierain, enkä saanut siihen riittävää otetta kurssilla. Jos sais sen tarvittavan kokonaiskuvan muodostettua tähän toiseen hakukertaan.

 

Seuraa meitä