Älyvuoto

Hakijat => Pääsykoe 2022 => Aiheen aloitti: purina - 16.03.21 - klo:09:02

Otsikko: 2022 haku.
Kirjoitti: purina - 16.03.21 - klo:09:02
Onko kukaan hakemassa v.22 ja opiskelee nyt tosissaan? Olisi kiva saada text kavereita esim signal tai telegram välityksellä.
Kaipaan aktiivista seuraa, enkä vain viestiä kerran vuodessa. :)
Laita yv, jos kiinnostaa ajatusten vaihto.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: minäolen - 17.03.21 - klo:14:39
Hiphei, aloitin vasta kemian yo-kurssia tekemään  :o   
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: laastari - 29.03.21 - klo:11:58
Hellurei, luku-urakka on aloitettu. Aloitin fysiikasta  :)
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: ketsychi - 22.05.21 - klo:12:21
Heips :)  Mäkin pian aloittamassa pääsykokeisiin valmistautumista, en kyllä tiedä vielä, että mistä aloitan. Ensimmäinen kerta ja alan vaihtoa.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: liilapupu - 25.05.21 - klo:18:31
Nyt kun on tämän vuoden koe saatu pois alta niin voi todeta että täälläkin yksi ensi vuodelle valmistautuva  ;D
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Linn - 28.05.21 - klo:08:48
Jeps, ekaa kertaa tosissaan pitäis hakea! Ylppäreistä nyt 7 vuotta ja silloinkin c-m näistä aineista, eli kurottavaa on. Silloin oli tarkoitus hakea elukalle, mutta heikko menestys söi itsevarmuuden koko lukemisesta ja ajatukseksi jäi. Tässä välissä opiskelin vahingossa sairaanhoitajaksi ja näitä töitä nyt tehneenä tajunnut, että ihan humaanilääkäriksi pitäisi päästä.


Oon nyt aloittanut mieleenpalauttelun opetus tv:n ja khan academyn kanssa ja laskeskellut jotain netistä löytyneitä kemian 1-kurssin tehtäviä, mutta just nyt akuutisti jumissa yhden tehtävän kanssa ja siksi päädyin selailemaan valmennuskursseja, koska yksin tästä ei kyllä taida tulla mitään 😅  laadin realistisen lukusuunnitelmankin, ja siitäkös vasta ahdistuin! 😂


Eli vertaistukea, yes please!
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: eternal - 28.05.21 - klo:14:31
Moikka.

Aion hakea ensi vuonna yleiselle. Juttelisin mielelläni aineistoista, ja ajattelen, että esimerkiksi ryhmä-chatti vaikka telegramissa tai whatsappissa voisi olla tosi hyödyllinen.

Tällä hetkellä selkeästi heikoin osa-alue itsellä on fysiikka. Kemian osaaminen on vaaditussa laajudessa sikäli vankka, että sillä saralla tuskin enää yllätyksiä kokeissa tulee. Lukio-oppimäärän tueksi olen opiskellut osapuilleen kaikki yliopiston ensimmäisen vuoden kemian kurssit. Biologiassa minulla on mielestäni ihan hyvä pohja, mutta kerrattavaa toki riittää.

Lähikuukausina tarkoitus on painottaa omassa opiskelussa siis fysiikkaan, mutta keskustelen tietysti ihan yhtä mieluusti kemian ja biologian kysymyksistä.

Omasta taustasta vielä sen verran, että aloitin kesällä 2018 opiskelmaan fysiikan, kemian ja biologian lukiokursseja itsenäisesti. Pohjana tuolloin oli lähinnä pitkä matematiikka, jonka kirjoitin 2011. Luvut on edenneet tähän saakka ns. säästöliekillä edellisen tutkinnon viimeistelyn ja töiden ohessa.

Vaihdetaan vaikka yksityisviestillä puhelinnumeroita, jos vertaistuki kiinnostaa.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: kipsi - 31.05.21 - klo:11:01
Terve!

Ekaa kertaa hakemassa ja olen alanvaihtaja. Kirjoituksista on kulunut pitkä aika. Olen aloitellut urakan fysiikasta, mutta en ole vielä tehnyt hiottua lukusuunnitelmaa. Se varmaan täytyy tehdä piakkoin. Ekalla lukukerralla olen päättänyt keskittyä sisäistämään asiat huolella ja laskenut kaikki kappaleiden tehtävät...

Onko joku keskustelurinki jo pystytetty Telegramiin tms.? Jos on niin voisiko joku linkata vaikka yv:llä? Jos ajatustenvaihto kiinnostaa niin voi laittaa yv:tä muutenkin :) Itse kuuntelen mielelläni vinkkejä tuon lukusuunnitelman tekemiseen!

yst
Kipsi
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Metsäpeikko - 06.06.21 - klo:15:08
Hei, täälläkin yksi joka tulis mielellään ryhmään mukaan. Laitoin aloittajalle viestiä. Yleiselle olen hakemassa.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Korsi - 09.06.21 - klo:08:16
Moi, mäkin olen alanvaihtaja ja liittyisin mielellään johonkin keskustelurinkiin. Vertaistuki tässä suuressa epäuskossa koko tavoitteeseen olisi hyvin tervetullutta :D onko linjoilla ketään kuka pystyisi ryhmän luomaan?
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: gluuble - 15.06.21 - klo:12:52
Hellou!


Täälläkin yksi alanvaihtaja ja ensimmäinen haku nyt takana. Vertaistuki jäi uupumaan ekalta kerralta ja nyt sitä enemmän kuin mielellään jakaisi mietteitä! olikohan joku ryhmä jo luotuna? Saa laittaa yv ja laitanpa aloittajalle viestiä.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: veeravee - 01.07.21 - klo:12:36
Hei!


Täälläkin alanvaihtaja ja hakemassa ekaa kertaa. Tulen mielellään mukaan johonkin ryhmächattiin tai muuhun whatsapissa tai signalissa. Voi laittaa yv muutenkin tai jos haluaa opiskella yhdessä. Asun Helsingissä.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Allualisa - 07.07.21 - klo:19:37
Moikka!! Hei mun mielestä olisi tosi kiva saada joku opiskelukaveri ta päästä tohon ryhmään:) vertaistuki on tosi tärkeää, sen oon huomannut ihan kantapään kautta. Mulle kävis whatsappi, voisin kyl myös tulla näkemään pääkaupunkiseudulla jos haluaa yhdessä joskus lueskella:) oon 26 v ja haen tokaa kertaa tosissaan. Oon aika aktiivinen pitämään yhteyttä ja tykkään motivoida ja saada motivaatiota:-)  en oo ennen ollu älyvuodossa, täällä voi varmaan laittaa jtn yksityisviestii nii annan mun numeron sit :-)
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: purina - 11.07.21 - klo:09:01
Avasin keskustelun, mutta en ole täällä käynnyt sen jälkeen.
Jos joku haluaisi perustaa jonkun ryhmänkin, se voisi olla mahtavaa.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: JakeVanLiner - 04.08.21 - klo:21:38
Täällä kans alanvaihtaja Helsingistä!

Postaan seuraavaan viestiin linkin TG-ryhmään koska foorumi estää linkin lisäämisen ensimmäiseen viestiin...
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: JakeVanLiner - 04.08.21 - klo:21:40
Tästä ryhmään:

E: Linkki päivitetty

https://t.me/joinchat/NoOycEfBLtFhYjU0Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: BenCasey - 21.08.21 - klo:10:21
Riittääkö pelkät mafynetin materiaalit sisäänpääsyyn vai kannattaako hankkia myös muita itseopiskelumateriaaleja ja päntätä lukiokirjoja? Itselläni on lukiosta jo jonkin verran aikaa ja vanhat lukiokirjat on myyty pois ja ei välttämättä tekisi mieli ostaa niitä uudelleen jos samat asiat on myös mafynetissä. Mutta mietiyttää että kattaako mafynetti todella kaiken? Esim. jos biologiasta tulee nippelitietoa monivalintaan, niin tuntuu että ehkä olisi paras varmuuden vuoksi lukea myös lukion kurssikirjoja. Onko kellään täällä kokemusta kuinka kattavia nuo mafynetin itseopiskelumateriaalit on?
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: hakija92 - 24.08.21 - klo:08:05
-Jos lähdet nollista, niin projektia todennäköisesti helpottaa kirjojen hankkiminen. Syy: Tiivistelmät ovat tiivistelmiä. Jos aihe on vieras voi se olla helpompi ymmärtää pitkän kaavan mukaan selitettynä leppoisaan tahtiin. Kurssimateriaalissa hypätään heti tärkeimpiin juttuihin, eikä niissä ole mahdollisuutta esitellä asiaa niin laajasti, vaikka sisältävätkin kaiken olennaisen.
-Jos on jo pohjaa ja aikataulu opiskelun suhteen tiukka, niin en hankkisi kirjoja, vaikka niistä ei todellakaan haittaa ole.
-Monet pärjäävät pelkällä Mafyllä/muulla kurssilla ja googlella. Aina voi googlailla lisätietoa. Esim opetus-tv, Khan Academy ja Solunetti.
- Mielestäni Mafystä löytyy myös nippelit. Huomaathan, että viime vuonna ei tosin ollut monivalintoja, joissa niitä yleensä tarvitaan. Lukion eri kirjasarjat myös sisältävät hieman eri juttuja. Jossain sarjassa voi vaikka olla tieto, jota muualla ei ole ja sitä voidaan kysyä. Kurssit ovat koonneet teoriansa kaikista sarjoista ja näin ollen sieltä pitäisi löytyä lähes kaikki.
-Monilla on useammat materiaalit käytössä, jotta matsku riittää ja tulee tehneeksi mahdollisimman paljon erilaisia tehtäviä. Näin esim. minulla. Jotkut taas tekevät vaikka Mafyn läpi kahteen kertaan.
- Yleensä avain lääkikseen on rautainen laskurutiini. Jos kyseessä on ensimmäinen hakukertasi, niin kannattaa keskittyä kaikkein olennaisimpiin asioihin. Ymmärtämiseen ja siihen laskemiseen. Nippeleiden kanssa kannattaa käyttää vaikka muistikortteja tms, mutta ei missään nimessä tehdä niistä ykkösprioriteettia.
-Mafy kattaa siis aikalailla kaiken ja se riittää monelle yksinään materiaaliksi. Matsku on todella runsas ja sen tekemiseen kokonaan läpi menee useita kuukausia. Puoli vuotta olisi ehkä realistinen aika. Riippuen tietysti lukutunneista.


Kannattaa hankkia kurssi asap ja alkaa hommiin. Mikäli tulee haastetta, niin voihan niitä kirjoja hankkia sitä mukaan. Jos opiskelu takkuaa ja teoriat tuntuvat turhan lyhkäisiltä tehtävien tekemiseksi, niin sen huomaa aika nopeasti. Lukiokirjoja voi lainata myös kirjastosta tai ostaa käyttettyinä. Ex-lääkishakijat myös usein myyvät kirjapaketteja netissä tai voit vaikka itse laittaa ostoilmoituksen tänne tai muualle. Jos haluat lueskella mietteitäni Mafyn ja V.keskuksen eroista, niin voit lukea vanhempia kirjoituksiani.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: hakija92 - 24.08.21 - klo:08:10
Ja vielä lisäyksenä, että kysyin täällä kirjojen hankkimisesta itse viime vuonna. En tarkalleen muista mitä vastattiin, mutta käsitykseni on, että osa ehkä tarvitsee niitä ensimmäisellä hakukerralla tueksi, vaikka pääasiallinen opiskelu tapahtuu kurssin avulla. Lopulta hankin viime syksynä muutaman kirjan.
Lähdin hommaan keväällä 2020 nollista ilman kirjoja pelkällä Mafyllä, koska aikaa kirjoille ei ollut. Oman kokemukseni perusteella en siis suosittelisi tuota ratkaisua pohjaa omaamattomille. Melkoista jaarittelua nämä tekstini, mutta toivottavasti saa jotain selvää ja ehkä jonkun vinkinkin.


Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Katjusha - 08.09.21 - klo:12:58
Kirjoista ja matskuista: kun oli lukiosta jo pitempi aika - oli hyödyllistä hommata kirjat, alotin niillä ennen kurssia ja sain myös tukea vaikeimpiin tehtäviin kurssin aikana: sain laskuesimerkkejä laajemmin kirjasta. Nyt viimeksi hankin ”puuttuvan palasen” biologian oppimäärästä aihealueesta, joka oli itselleni vierain, enkä saanut siihen riittävää otetta kurssilla. Jos sais sen tarvittavan kokonaiskuvan muodostettua tähän toiseen hakukertaan.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Nekochi - 24.09.21 - klo:12:41
Minä vielä mietin ryhmään liittymistä, katsotaan sitten myöhemmin ehkä :)  Valmennuskurssi alkoi, ja kovasti kyllä jännittää mitä tämän vuoden hausta tulee. Aiemmin kerroin täällä Älyvuodossa, että kehitykseni on ollut hyvin heikkoa. Sain ensimmäisenä hakukertana peräti paremmat pisteet kuin seuraavalla. Opiskelin kumpanakin vuotena itsenäisesti mikä voi osaltaan vaikuttaa ???  Ensi kevät tulee olemaan ratkaiseva, mikäli kehitystä ei edes valmennuskurssi avulla tule tapahtumaan, on ehkä aika laittaa hanskat tiskiin ja myöntää ettei älli riittänyt  :'(
Vaikka toki tiedän ettei pelkkä kurssi sinne kouluun riitä potkimaan vaan on itsekin töitä tehtävä. Mutta josko nyt löytyisi jotain korjattavissa olevaa perustavanlaatuista vikaa opiskelutekniikastani.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Terhikki - 28.09.21 - klo:18:28
Et ole yksin Nekochi! Mulla on jo yhdeksäs hakukerta menossa, (eka 2014). Aloitin lukemisen itsekseen (nollapohjalta aikuislukiossa) ja sitten kun siitä en saanut toivottua tulosta, niin taivuin menemään valmennuskurssille. Olen nyt koime vuotta käynyt koko talven kestävällä lähiopetuskurssilla eikä taso ei ole parantunut, muttei laskenutkaan. Sain saman tuloksen (joka on kaukana sisäänpääsystä; yli 100 pistettä pääsyrajasta) nyt 2021, kuin 2018 jolloin olin lukenut vain ominpäin. Valmennuskurssi ei ole mulle tuonut toivottua tulosta eikä kehitystä, mutta en silti aio luovuttaa. En tiedä millä menetelmällä etenen, mutta jotenkin.

Mulla ei ole oppimisvaikeuksia eikä muita sellaisia oppimisesteitä, jotka hidastaisi itse oppimista. Tosin epäilin sitäkin ja menin mensan testiin. Sain keskivertoa paremman tuloksen. Olen myös kevein edesottamuksin lukenut biolääketiedettä Turussa, enkä ole kokenut aihetta erityisen haastavaksi. Joten olen pohdintojeni jälkeen tullut tulokseen, että kun aikoinaan olen saanut päähäni ajatuksen, että lääk.tiet.pääsykoe on niin älyttömän vaikea ja että se on tehty vain yli-ihmisille, niin se jumittaa omaa suoritusta. Mun perustavanlaatuinen ongelma taitaa olla itseensä uskomisessa. Siihen valmennuskurssit eivät (vielä) ole kehittäneet oppimisjaksoa ja kurssia.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Alepa - 04.10.21 - klo:16:15
Loin discord serverin lääkistä varten. Ideana tuoda motivaatiota ja luoda hyvä yhteishenki ;D . Liittymiskoodi=er2EebW6
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: pauliinalau - 05.10.21 - klo:11:46

Vieläköhän tuonne telegramin ryhmään  uskaltaa liittyä vai onko teillä siellä jo ihan omat kuviot?  :D
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Alepa - 05.10.21 - klo:13:44
Kaikki lääkiksen hakijat ovat tervetulleita discord ryhmään. Sinne saa liityä milloin vain. Ryhmä on juuri luotu, jonka takia siellä on vielä vähän ihmisiä, mutta ajan myötä toivottavasti enemmän!
Liittymiskoodi q42ChFgYc4 tai linkki https://discord.gg/q42ChFgYc4.
Jos discord ei ole tuttu aplikaatio suosittelen katsomaan video youtubesta "https://www.youtube.com/watch?v=BA_d2cdbGWc&t=263s&ab_channel=Shoetari" tai nimellä Kuinka DISCORD toimii? Discord ohje uusille käyttäjille.
Otsikko: Vs: 2022 haku.
Kirjoitti: Toveri - 13.10.21 - klo:09:48
Alepa: Älyvuodolle ovat käyttäjät jo yhden Discordin tehneet, joten sinnekin saa liittyä, jos aiheeseen liittyen seuraa kaipaa. :) joukossa niin hakijoita kuin opiskelijoitakin. Tiedot löytyy täältä aiemmasta ketjusta: https://alyvuoto.epione.fi/index.php?topic=18609.msg131054