Kirjoittaja Aihe: Fiilikset 2 vaiheen pääsykokeesta  (Luettu 8485 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Zarp

  • Vieras
Vs: Fiilikset 2 vaiheen pääsykokeesta
« Vastaus #15 : 14.06.20 - klo:16:54 »
Jotenkin vaikea uskoa, että alle 120 pisteellä pääsisi mihinkään yleiselle, kun aloituspaikkoja on niin vähän jaossa pääsykokeella. Ei se kuitenkaan mahdottoman vaikea koe ollut. Pessimisti ei pety  :hiki:

Poissa Uc

  • Perusvuotaja
  • Viestejä: 26
Vs: Fiilikset 2 vaiheen pääsykokeesta
« Vastaus #16 : 14.06.20 - klo:21:45 »
Viime vuonnahan pääsykoejonossa oli 40% hakijoista. Tänä vuonna 25%. Jos ajatellaan viime vuoden sisäänpääsyrajaa ouluun, vastaisi se karkealla arviolla tosiaan n. 110 pistettä. Ja jos otetaan huomioon että monivalinnoista sisäänpääsijät ottivat varmaan 80% oikein tiputtaa se vielä avoimien tehtävien pisteitä.


Mutta. 4h vs 5h koeaika. Aika paljon selkeämmin ajatus juoksee vielä 3h jälkeen kuin 4h. Vähemmän väkeä sisään. Kokeista en osaa sanoa kumpi vaikeampi. Ehkä fyssat hankalampia kuin viime vuonna. Biologia ja kemia samaa tasoa tai helpompia.


Kyllä rajat tulevat nousemaan mutta jännä nähdä, tuleeko ouluunkin 70% rajat, kuten hurjimmat veikkaukset kertovat...

Poissa Kuuurankukka

  • Satunnaisvuotaja
  • Viestejä: 6
Vs: Fiilikset 2 vaiheen pääsykokeesta
« Vastaus #17 : 14.06.20 - klo:22:28 »
Oma henkilökohtainen arvaukseni on, että rajat tulevat alas tai pysyvät melko samoissa, kuten ennenkin. Etäkokeessa on saattanut tippua hakijoita, jotka olisivat menestyneet lähikokeessa ja puolestaan lähikokeessa on saattanut olla osallistujia ketkä ovat vahvoilla vain monivalinnoissa. Kokeeseen osallistunut porukka oli reilusti pienempi, kun koskaan ennen ja puolet valitaan. Itse siis kuvittelen koetuloksissa olevan reilua hajontaa, jossa on yksittäisiä huippuja ja yksittäisiä todella alhaisilla pisteillä sisään päässeitä.  No mutta, jännityksellä tuloksia odotellen.  :D

Poissa KappoHimpus

  • Satunnaisvuotaja
  • Viestejä: 13
  • Muista varmuuskopio.
Vs: Fiilikset 2 vaiheen pääsykokeesta
« Vastaus #18 : 16.06.20 - klo:12:56 »
Itse veikkaan alhaisempia rajoja kuin normaalisti, koska tilanne itsessään on ollut niin erikoinen, että se vaikuttaa myös kokeessa suoriutumiseen.


Ja pitää ottaa myös huomioon se etäkokeen erikoisuus ja vilppaamisen mahdollisuus, että keskiverrot tai vähän huonommatkin hakijat menneet rehellisten hyvien edelle etäkokeessa. Tässä voidaan puhua jopa 5-10 p eroista heidän välillään, kun on hyödynnetty lisäpisteiden hankkimiseen vipulikonsteja (googlaus tai muut järjestelyt, kuten ryhmätyöskentely jne). Tätä seikkaa ei pidä kuitenkaan unohtaa kun ennustetaan niitä rajoja.

 

Seuraa meitä