Kirjoittaja Aihe: Sisäänpäässeet, kerro koetaktiikkasi  (Luettu 501 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa UusiHakija

  • Satunnaisvuotaja
  • Viestejä: 8
Sisäänpäässeet, kerro koetaktiikkasi
« : 18.07.22 - klo:17:23 »
Kiinnostaisi tietää sisäänpäässeiden ja toki muidenkin osalta koetaktiikka. Nyt kun koe oli ensimmäistä kertaa sähköisenä ja ainakin omasta mielestäni siirtyminen eri osioiden välillä oli kohtuullisen hidasta, niin kiinnostaisi tietää muiden taktiikka tehtävien tekemisjärjestyksen suhteen. Teittekö aina yhden tehtävän kerrallaan vai kuinka paljon ns selasitte eri tehtävien välillä kartoittaen, mitkä osaatte parhaiten ja sitten vasta varsinaisesti menitte tekemään ko tehtävää. Aihealueet toki oli tiedossa ns kansilehdellä, mutta ei muuta.

Poissa Irha

  • Perusvuotaja
  • Viestejä: 18
Vs: Sisäänpäässeet, kerro koetaktiikkasi
« Vastaus #1 : 28.07.22 - klo:14:43 »
Koetaktiikassa olennaisinta on ymmärtää, että pääsykokeessa tarkoitus ei ole tehdä mahdollisimman monta tehtävää tai välttämättä yhtäkään tehtävää loppuun vaan saada mahdollisimman paljon pisteitä rajallisen ajan kuluessa. Tämä kuulostaa itsestäänselvältä mutta on tärkeää sisäistää se.


Tein pääsykokeen kaksi kertaa läpi. Ensimmäisellä kierroksella avasin kaikki osiot ja tein kaikki sellaiset tehtävät, jotka tuntuivat helpoilta, joissa ei ollut ylisuuria riskejä miinuspisteiden suhteen ja joihin pystyin vastaamaan nopeasti tekemättä monimutkaisia ja aikaavieviä laskutoimituksia, risteytyskaavioita tms. ja lukematta pitkiä aineistoja. Tähän meni muistaakseni pari tuntia. Tässä ajassa tein biologian osuuden melkein kokonaan, kemiaa jonkin verran mutta fysiikkaa en juuri lainkaan.


Biologia on minulle aineista helpoin ja fysiikka vaikein, joten siirtyessäni toiselle kierrokselle, johon käytin loppuajan keräten mahdollisimman paljon lisää pisteitä ensimmäisen kierroksen pisteiden lisäksi, tein ensin melkein kokonaan biologian loppuun, sitten kemiasta kaksi tai kolme pisteiltään arvokasta ja mielestäni helppoa tehtävää sekä lopuksi kovan aikapaineen alla fysiikasta osaamiani osatehtäviä ja monivalintoja sieltä täältä. Fysiikasta jäi iso osa tekemättä, myös tehtäviä, jotka olisin osannut. Pääsin kuitenkin tästä huolimatta reilusti haluamaani opiskelupaikkaan.


Mielestäni on olennaisinta käyttää jotakin koetaktiikkaa eikä panikoitua ja suhmuroida siellä täällä. Hankala tehtävä on uskallettava jättää kokonaan väliin tai kesken. Jos tehtävä tuntuu ratkaisukelpoiselta mutta ei ratkea heti, sen parissa voi mielestäni käyttää kuitenkin hetken. Osatehtävien merkitystä lopputuloksen kannalta ei kannata aliarvioida, vaikka niistä saisi vain pari hajapistettä etenkään, jos ne ovat nopeasti ratkaistavissa. Koko koe tulee lukea aluksi huolella läpi, ettei jokin helppo e-kohta jää ratkaisematta, koska siirtyi seuraavaan tehtävään lukematta sen tehtävänantoa, koska alakohdat a, b, c ja d olivat kammottavia.


Onnea ja menestystä!

 

Seuraa meitä