Kirjoittaja Aihe: Ajatukset ennakkomateriaalista  (Luettu 1594 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Päivi Turunen

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 54
Ajatukset ennakkomateriaalista
« : 22.04.21 - klo:08:37 »
hei!
Elämme jänniä aikoja! Huomenna ilmestyy lääkiksen pääsykokeen ennakkomateriaali! Laitetaan tähän viestiketjuun tuohon aineistoon liittyviä ajatuksia. Mitä mieltä olet aineistosta? Miten aiot kahlata sen läpi ja millä tekniikalla otat aineiston haltuun? Jaa ideasi ja ajatuksesi muillekin!


Aiomme myös Epionen porukalla käydä aineistoa läpi suurennuslasin kanssa ja teemme siitä yhteenvetoa/tehtäviä/harjoituksia nettivalmennuskurssilaisille, mutta aiomme puida aineiston herättämiä ajatuksia myös täällä teidän kanssanne.


Terkuin
Päivi-ope
Epione Valmennus

Poissa Päivi Turunen

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 54
Vs: Ajatukset ennakkomateriaalista
« Vastaus #1 : 23.04.21 - klo:16:13 »
wau! ennankkomateriaaleissa vektorioppia!Tämäpä yllättävää!
Epionen ETÄkursseilla on matematiikan orientoiva kurssi, jossa on mm. vektoreista paljon tehtäviä ja fysiikan opettajan luentoja aiheesta. Latasimme kurssille juuri tehtäväpaketin, jossa on n 70 vektoritehtävää ja teoriaa.

Epionen ETÄkurssille on mahdollista päästä mukaan
1) Epionen Premium kirjapakettiin kuuluvan nettivalmennuksen mukana2) Epionen ETÄkertauskurssin mukana
nämä tuotteet on tilattavissa verkkokaupastamme tästä

Epione Valmennus

Poissa Toveri

 • Satunnaisvuotaja
 • Viestejä: 8
Vs: Ajatukset ennakkomateriaalista
« Vastaus #2 : 27.04.21 - klo:11:23 »
Melkoinen pettymys koko ennakkomateriaali. Vaikea nähdä, että tuolla olisi mitään merkittävää vaikutusta lääketieteellisten näkökulmasta kokelaiden karsimiseen, jos nyt ei lasketa sitä hienoista etua minkä matematiikassa lahjakkaammat saavat. Toisaalta sekin taitaa olla melko tarpeeton muutos, kun ymmärtääkseni aiemminkaan ei ole ollut ongelmana matematiikan osaaminen opinnoissa saati työelämässä. Arvelisin, että ennakkomateriaalia suunniteltiin koronan varalle, jotta sen avulla voitaisiin tehdä jotain esivalintaa tai muuta, mutta epidemiatilanteen ollessa siedettävällä tasolla päädyttiin antamaan vain muodon vuoksi jokin materiaali koska sellainen oli luvattu.

Poissa Keimo

 • Satunnaisvuotaja
 • Viestejä: 10
Vs: Ajatukset ennakkomateriaalista
« Vastaus #3 : 27.04.21 - klo:15:11 »
Olen taipuvainen ajattelemaan Toverin kanssa samalla tavalla. Itsellekin ennakkomateriaali oli pettymys. Vaikutti siltä, että ennakkomateriaali oli mainittu enemmän hätävaralle, jos pääsykoetta jouduttaisiin muokkaamaan tänäkin vuonna. Sitä mitä en ihan ymmärrä on, että miksei sitä voitu jättää kokonaan pois, kun ei se ihmeellisempää lisää taida tuoda. Ymmärtääkseni tämä ennakkomateriaali koskee vain fysiikkaa, jos ei sitten haluta mennä siihen, että laitetaan ihan puhtaasti matematiikan tehtäviä mukaan tähän kokeeseen.

Poissa Elukka25

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 44
Vs: Ajatukset ennakkomateriaalista
« Vastaus #4 : 28.04.21 - klo:12:48 »
Itse olen tosi tyytyväinen tähän, sillä pelkäsin jo, että ennakkomateriaalin takia valuisi suurimmaksi osaksi hukkaan se, että on lukenut jo pidempään kokeeseen, mikä on tosi vaativaa työtä.  ;D Enpä usko, että on olemassa karsintaa, mikä miellyttäisi kaikkia ihmisiä, sillä aina löytyy se kolikon toinen puoli ja tietenkin jokainen haluaa siitä itselleen sopivimman, mutta samaa mieltä olen siitä, että olisivat alunperinkin saaneet ilmoittaa, että ennakkomateriaali jääkin pois, kun varmistui, että mitään "esikarsintaa" ei tehdä. :) Kävi tänä vuonna miten kävi, niin olisi kyllä toivottavaa, että näitä kriteerejä ei alettaisi muuttamaan joka vuosi johonkin suuntaan vaan pidettäisiin ne mahdollisimman paljon samoina.

Poissa Tane

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 33
Vs: Ajatukset ennakkomateriaalista
« Vastaus #5 : 17.05.21 - klo:12:40 »
Mietin tässä sellaista, että kun se ennakkomateriaali on annettu (ne linkit) englanniksi, niin riittääköhän, että tekee vektoriharjoituksia vai pitäisikö nämä englanninkieliset sivut jotenkin ottaa haltuun?

 

Seuraa meitä