Kirjoittaja Aihe: 4.1 keskustelu ma 25.10  (Luettu 8161 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tuikku

  • Älyvuotaja
  • **
  • Viestejä: 134
  • Sukupuoli: Nainen
Vs: 4.1 keskustelu ma 25.10
« Vastaus #15 : 27.10.10 - klo:12:44 »
Akateeminen lukutaito; taito kaikille yliopisto-opiskelijoille.
Sen kehittyminen edellyttääkin
- tieteellisten tutkimusmenetelmien ja - toimintatapojen opiskelua.
 Tätä komppaan kovasti ja sama pätee myös kirjoitustaitoon tietenkin. Voin vain itse todeta että tämä alue on laaja ja tieteellisen tutkimuksen julkaiseminen ja tutkimuksen laadun ja näytön todeksi osoittaminen on äärimmäisen vaikeaa. Sen verran mitä on lääketieteen tutkimuksia katsonut niin harva saa A:ta, usein näyttö on C:tä ja tästä on hauska esimerkki. Esimerkiksi lonkan tekonivelleikkauksen vaikutusta potilaan elämänlaatuun /liikutakykyyn tms. ei voida todistaa tieteellisesti koska eettisesti olisi väärin laittaan ihmiset ryhmiin a) ryhmä jotka leikataan b) ryhmä joita ei leikata  :) Siksi tekonivelleikkauksista taitaa olla alhaisin näytön taso D vaikka on selvää että leikkaus auttaa elämänlaatuun(siis jos ei tulee mitään komplikaatioita). Ja tämän on esim. tätä kriittisen tiedon ymmärtämistä.

Poissa Ava

  • Hypervuotaja
  • ****
  • Viestejä: 2076
  • Sukupuoli: Nainen
Vs: 4.1 keskustelu ma 25.10
« Vastaus #16 : 27.10.10 - klo:22:47 »
Joo netissä tulee välillä helposti väärinymmärretyksi ja muutenkin on joskus vaikeaa äkkiä kertoa kirjoittamalla mitä ajattelee. Ja just jos tulee ajatusvirheitä välillä niin muutkin ihmettelee että mitä toi on oikein kirjoitellut.

...

Mä luotan myös siihen että pääsykoe mittaa sellaisia taitoja joita yliopistossakin tarvitaan. Että jos sinne pääsee, omaa edes jotain edellytyksiä tieteelliseen ajatteluun. ;D

Tämä asioiden pohtiminen on kyllä tosi hyvä tapa (mulle) käydä näitä kappaleita läpi. Enkä olisi edes aloittanut ilman tätä juttua koko Gallea vielä lukemaan!! Eikä siitä mitään haittaa kuitenkaan ole...
Komppaan!  :) Kiitokset vielä lääkäri10 ideasta ja kaikille innostuneille! Toivotaan, että keskustelu jatkuu.

Olisi kyllä mukavaa, jos ylläpito soisi meille oman Älyvuotajien avoimen lukupiirin paikan. Olisi käytännöllisempää kaikille selailla sieltä kappaleiden sisällön pohdintoja.
Tieteen suuri tragedia on se, että ruma tosiasia rikkoo kauniin teorian.
- Thomas Huxley

 

Seuraa meitä