Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Lukupiirit / Vs: Lukupiiri/ tsemppiryhmä vanhemmille hakijoille
« Uusin viesti kirjoittanut UusiHakija eilen kello 10:58 »
Täältä löytyisi yksi hieman iäkkäämpi hakija, joka osallistuisi myös mielellään wa-ryhmä.  :)
2
Lukupiirit / Vs: Lukupiiri/ tsemppiryhmä vanhemmille hakijoille
« Uusin viesti kirjoittanut hypnoticum 28.11.21 - klo:10:54 »
Me muodostettiin bellonan kans whatsapp ryhmä johon pääsee mukaan. Perhe elämää ja töitä haun ohessa 😊
3
Pääsykoe 2022 / Black Friday Epionen verkkokaupassa!
« Uusin viesti kirjoittanut Päivi Turunen 26.11.21 - klo:22:16 »
BF tuli meillekin! Sen kunniaksi Epionen verkkokaupassa saat alennuskoodilla BF25 kaikista tuotteistamme -25%


Nyt kannattaa käydä katsomassa millaisia oppikirjoja ja tuotepakettia olisi tarjolla lääkis- ja yo-kirjoitustreeniin!


Toimitus ilman postikuluja ja nettivalmennuskurssien tunnukset saat nopeasti käyttöön!


Tarjous voimassa 26.11-28.11.21
4
Lukupiirit / whatsapp vertaistuki perheellisille hakijoille
« Uusin viesti kirjoittanut bellona 25.11.21 - klo:11:23 »
Moikka,


Olen 26v yhden lapsen äiti Espoosta ja olisi kiva perustaa whatsappiin vertaistukiryhmä perheellisille. Ideana ois, että ryhmästä saisi tukea hakuprojektiin sekä voisi kysyä apua tehtäviin. Mulle voi laittaa yksityisviestiä niin perustan ryhmän, jos kiinnostuneita löytyy.
5
Pääsykoe 2022 / Sähköinen pääsykoe! Pitääkö panikoitua?
« Uusin viesti kirjoittanut Päivi Turunen 23.11.21 - klo:19:02 »
no ei pidä panikoitua, koska asia nyt on näin ja tulevina lääkäreinä suhtaudumme eteen tuleviin asioihin rauhallisesti analysoiden  ;D
Mutta asiaa on kuitenkin hyvä hetki pohtia ja jatkaa sitten biologian, fysiikan ja kemian opiskelua kuten aikaisemminkin; nämä kolme ainetta ja niiden riittävä lukiotason osaaminen ovat edelleenkin se kivijalka, jonka pohjalle menestys pääsykokeissa luodaan.

Opiskelussa kannattaa käyttää monenlaisia tekniikoita ja lähteitä; lukea kirjoja, laskea laskuja (paperillakin), piirtää kuvia, tehdä miellekarttoja, katsoa animaatioita sekä videoita, kuunnella luentoja, keskustella kaverin kanssa (hyvä tekniikka on esim. selittää asioita kaverille vuorotellen). Mitä paremmin asiat syväoppii ja ymmärtää, sitä nopeammin selviää sitten pääsykokeissakin eteentulevista tehtävistä.

Itse en usko täysin siihen, että koe olisi pelkästään monivalintaa (toki näitä tehtävätyyppejä siellä varmasti on), mutta monivalintojakin voi olla monenlaisia, ja vastauksen päättely voi vaatia vaikka laskemista suttupaperille!  Tehtävätyyppinä voisi olla myös aukkotehtäviä, yhdistelytehtäviä ja tekstivastauksiakin, jopa esseitä. Miksipä ei?

Esim. viime kevään biologian ja ympäristötieteiden valintakoe oli jo viime keväänä sähköinen, ja siellä vaadittiin monivalintojen lisäksi myös teksivastauksia (biologian kokeeseen voi tutustua täällä)

Voi toki olla, että piirtämistehtävät (molekyylit, voimakuviot jne) sekä pitkät laskut jäävät pois, eli mahdollisesti siten fysiikan osio kokeesta muuttunee eniten. Aiempaa enemmän saattaa myös olla lyhyempiä laskuja, joista suurin osaa on monivalintaa ja mahdollisesti "anna pelkkä vastaus yksikköineen" tyyppisiä tehtäviä.

Nyt tässä vaiheessa vuotta keskittyisin siis perustekemiseen ja lukion opetussuunnitelman mukaisiin aiheisiin käyttäen opiskelussa apuna monenlaisia kikkoja. Ja lisäksi kannattaa muistaa, että muutokset ovat siinä mielessä tasapuolisia, että ne koskevat kaikkia valintakokeisiin osallistuvia. Mitä rauhallisemmin asiaan pystyt suhtautumaan (ja hyväksymäänkin asian) sitä paremmin pystyt keskittymään perustekemiseen!

Epionen opetuksessa ei ainakaan luovuta tämän takia paperista tai liitutaulusta! Myös tehtävätyyppejä on monenlaisia käytössä edelleen. Aiomme toki laatia entistä enemmän sähköiseen ympäristöön sopivia tehtäviä ja pistareita, ja näitä meillä on ollut ennestään jo paljon käytössä mm. Epionen ETÄkurssilla, joka kuuluu kaupanpäällisenä meidän oppikirjapakettiimme. Jos haluat mukaan kurssille ja pääsyn satoihin sähköisiin tehtäviin, katso lisää verkkokaupastamme.
Jos sinulla tuli aiheeseen liittyvää ajatusta tai kommenttia, laita alle oma näkemyksesi ja mietteet!

TerveisinPäivi
Epionen biologian opettaja

6
FY2: Lämpö / Lämpö energia tehtävä
« Uusin viesti kirjoittanut Lasso 22.11.21 - klo:18:26 »
Termostaatin lämpökapasiteetin määrittämiseksi kaadettiin termosastiaan, jossa olevan veden lämpötila oli 24.7(celsiusta), lämmintä vettä, jonka alkulämpötila oli 41.7(celsiusta). Lämpimän veden määrä oli puolet kylmän veden määrästä. Sekoituksen loppulämpötila on 30(astetta). Mikä oli mittauksen perusteella termosastian lämpökapasiteetti?

En tosiaan osaa laskea, kun ei tiedä vesien määriä. Muuten olisi helppo. Apua kiitos!!

oikea vastaus(kirjan mukaan): 0.031kJ/K
7
Valmennus / Vs: Alkio-opiston lääkislinja
« Uusin viesti kirjoittanut hypnoticum 19.11.21 - klo:21:31 »
Itse olin muutama vuos sitten. Ihan mukava vuosi oli ja opettajat kivoja. Hyvät matskut oli ja opettajat auttoivat paljon. Ja siel on tosi hyvät ruoat. Itselleni vuosi opetti paljon, vaikka lääkikseen en päässyt sinä vuonna, vaan lähdin opiskeleen arkkitehtuuria.
8
Lukupiirit / Vs: Lukupiiri/ tsemppiryhmä vanhemmille hakijoille
« Uusin viesti kirjoittanut hypnoticum 18.11.21 - klo:19:57 »
Kiinnostaisko teitä muodostaa whatsapp ryhmä, missä vois kysyä itseä askarruttavia tyhmiä kysymyksiä?
9
FY5: Pyöriminen ja gravitaatio / Ihan perus tehtävä
« Uusin viesti kirjoittanut Lasso 17.11.21 - klo:20:09 »
Pysty asennossa oleva, 72cm pitkä lankku lähtee levosta kaatumaan. Kuinka suuri on lankun kulmanopeus kun se on kaatunut 90(astetta)?


Tämä lankun akseli piste on siis toisessa päässä, jolloin korkein nopeus on 72cm päässä akselista. Ite laskin kaavalla s(kääntymä)=0.5*a(kulmakiihtyvyys)t^2
Ja mielestäni painovoima kiihtyvyyden vaikutus tapahtyy kappaleen keskipisteestä.  Jolloin g=a(kulmakiihtyvyys)r/2. Mutta tällä tavalla tulee väärä vastaus. Jos lasken niin, että g=ar tulee hieman väärä vastaus, joten en tiedä olenko ymmärtänyt ihan kaiken nyt väärin. ja t=v(kulmanopeus)/a(kulmakiihtyvyys).


Oikea vastaus on 6.4 rad/s. ja saan 6.5 :DD.. Ja en tosiaan ymmärrä minkä takia putoamiskiihtyvyyttä ei laskettaisi painovoima keskipisteestä.
10
Pääsykoe 2022 / Vs: Digitaalinen pääsykoe
« Uusin viesti kirjoittanut liilapupu 17.11.21 - klo:12:00 »
Liekö tossa vaarana että joutuisi käyttämään jotain sovellusta, esim kuvaajien piirtelyyn, jota nykyään käytetään lukiossa ja josta tämmöisellä ajat sitten koulunsa käyneellä ei ole hajuakaan  :(


Luultavasti, elleivät sitten muuta koko koetta monivalinnaksi. Toivottavasti jos on jotain kuvaajien piirtelyä ja kaavojen näpyttelyä, niin ohjelmaa voisi harjoitella etukäteen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Seuraa meitä