Kirjoittaja Aihe: Ohjeita kevään 2016 matematiikan ja fysiikan yo-kokeeseen.  (Luettu 4087 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa saaelina

  • Alkuvuotaja
  • Viestejä: 2
Hei!

Käyn nostamassa tänä keväänä pitkää matskua ja fysiikkaa, mutta kaikki vinkit ovat tervetulleita! Omasta kirjoittamiseta kohta kymmenen vuotta kuitenkin. :D

Fysiikan kokeesta: Pitääkö kaikki kaavat lähteä johtamaan? Lähteekö vastauksen rakenteesta pisteitä? Onko mitä muutoksia itse kokeeseen tullut?

Matsku on varmaan eniten muuttunut kun luin että se on nykyään kaksiosainen. Voiko ensimmäiseen osaan tulla jokeritehtäviä? Esim vaikeampia todistamisia? Mallikokeessa tehtävät olivat aika yksinkertaisia.

Ja sitten se tärkein niin kun tää pisteytys nyt muuttuu. Yo-lautakunnan sivuilla kerrottiin, että aineista jota ihmiset kirjoittavat paljon on nyt vaikeampi saada hyvää arvosanaa koska ennemmän laudatoreita jaetaan vähemmän kirjotettuihin aineisiin. Eli onko nyt helpompi saada fysiikasta(vaikka onkin aika yleinen aine) parempi arvosana kuin pitkästä matematiikasta? Mietin miten jaan aikani lukemisen suhteen.

Kiitos jos kukaan osaa mua neuvoa. :)

zeniitti

  • Vieras
Ja sitten se tärkein niin kun tää pisteytys nyt muuttuu. Yo-lautakunnan sivuilla kerrottiin, että aineista jota ihmiset kirjoittavat paljon on nyt vaikeampi saada hyvää arvosanaa koska ennemmän laudatoreita jaetaan vähemmän kirjotettuihin aineisiin. Eli onko nyt helpompi saada fysiikasta(vaikka onkin aika yleinen aine) parempi arvosana kuin pitkästä matematiikasta?

Täh? Mikä logiikka tässä oikein on? Onkohan lautakunnassa syöty hieman liikaa niitä biologian sensorin metsästä mukanaan tuomia hassuja sieniä? :roll:

Poissa saaelina

  • Alkuvuotaja
  • Viestejä: 2
https://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/uudistuva-ylioppilastutkinto-videot

Joo noissa videoissa se just selittää kuinka kannattaa nyt tän vaihdon alkuvaiheessa varsinkin taktikoida mitä aineita kirjoittaa. Kemian kirjottavien määrä on kuulemma just tämän takia nousussa.

 

Seuraa meitä