Älyvuoto

Yleistä mukavaa => Lörpöttelijöille => Aiheen aloitti: Peg - 29.05.15 - klo:14:39

Otsikko: Lääkärin työnkuvasta
Kirjoitti: Peg - 29.05.15 - klo:14:39
Moikka!

Haluaisiko joku ystävällisesti selventää millainen mahtaa olla lääkärin osallisuus organisaatioissa ja yhteiskunnassa.
Toki tärkeimpiä tehtäviä ovat potilaiden hoito kokonaisuudessaan, sairauksien ehkäisy, diagnosointi ja hoitosuunnitelmat.
Mutta voiko lääkärillä olla osallisuutta (ilman omaa yritystä) itse organisaatiossa, jossa työskentelee? Kuinka paljon lääkäri voi vaikuttaa omaan työhönsä ja mahdollisesti organisaation rakenteellisiin järjestelyihin?
Edit: Tosin sanoen kuinka paljon/vähän lääkärillä on mahdollisuuksia johtamiseen?

Mikäli haluaa vaikuttaa potilastyötä laajemmin, olisiko parempi suuntautua jollekin yhteiskunnallselle alalle?


-Pekka
Otsikko: Vs: Lääkärin työnkuvasta
Kirjoitti: sakura - 31.05.15 - klo:23:14
Terveydenhuollossa johtotehtävissä on kyllä aika paljon juurikin lääkäreitä (ylilääkärit ja vastuulääkärit), joilla on omassa organisaatiossaan melko paljonkin valtaa. Laajempaa yhteiskunnallista vaikuttamista halajava voisi ehkä katsella uraa myös poliitikkona. Lääkäriksi ryhtyminen lienee kyllä suoraviivaisempi homma.
Otsikko: Vs: Lääkärin työnkuvasta
Kirjoitti: Kymi - 03.06.15 - klo:15:00
Lyhyesti: erittäin hyvät mahdollisuudet!
Lääkärit arvostavat perinteisesti lääkärijohtamista, eli haluavat ylilääkärikseen ihmisen, jolla on myös lääkärikoulutus. Ylilääkäreitä tarvitaan paljon, ja koska kaikki eivät hallinnollisista kiemuroista pidä vaan kaipaavat pelkästään potilaiden pariin, on näihin ylilääkärin virkoihin kohtuullisen yksinkertaista päästä, kunhan uraa on takana riittävästi ja on motivoitunut hankkimaan itselleen lisäkoulutusta.
Työpaikan sisäisen ja yhteiskunnallisen vaikutuksen mahdollisuudet riippuvat organisaatiosta. Omaan työhön ja omaan organisaatioon pääsee ja joutuu vaikuttamaan erittäin merkittävästi. Ja jos hakeutuu isompaan lafkaan, on yhteiskunnallinenkin vaikuttaminen jo merkittävää. Esimerkiksi pystyy palkkaamisien ja erilaisten pilottien avulla vaikka organisoimaan koko sairaanhoitopiirin psykiatrisen hoidon uusiksi -> merkittävä vaikutus.
Tai sit voi vaan pyöritellä työvuorolistoja ja vastata potilasvalituksiin. Semmostakin se on.