Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Pääsykoe 2020 / Vs: Lukusuunnitelma ilman Mafya ?!
« Uusin viesti kirjoittanut Plexus cervicalis tänään kello 09:09 »
Hei!


Itse en muistaakseni hakiessani enää ensimmäistä seuraavilla kerroilla käyttänyt aikaa lukiokirjojen systemaattiseen läpikäymiseen. Siirryin suoraan tekemään käytettynä ostamieni valmennusmateriaalien (valmennuskeskus ja[size=78%] epione) tehtäviä. Kulloinkin materiaaliin kohtaan liittyvän aiheen lukiokirja kulki kirjastossa mukana, mutta useimmiten google oli hyödyllisempi ja nopeampi kun jotain piti tarkistaa! [/size]


Pääsykokeen tehtävät ovat niin soveltavia, ja joka tapauksessa aikaa on rajatusti, että suosittelisin nopeammin etenevää ja tasoltaan haastavampaa valmennusmateriaalia lukiokirjojen sijasta. Netistä löytyy myös vanhoja DI kokeita, ja vanhat yo tehtävät tarkkoine vastausanalyyseineen ovat myös hyviä monipuoliseen kertaukseen. Laske paljon tehtäviä niin teoriakin hahmottuu!


Ehkä lukusuunnitelmaa voisi hahmoittaa kulloinkin läpikäymiesi materiaalien pohjalle, lisäten väliin vaikka vanhoja yo kokeita ja pääsykokeita aikataulutettuna kerran viikossa? Loppuun kannattaa jättää aikaa jolloin läpikäy koko lukuaikana sivuun merkkaamia, itselle hankalia tehtäviä, sekä painottaa vielä harjoituspääsykokeita vastaustekniikan hiomiseksi. Onnea matkaan!
2
Pääsykoe 2018 / Vs: Farmasia 2018, tehtävä 40
« Uusin viesti kirjoittanut farm40 eilen kello 10:53 »
Itsekin olen jumissa tässä tehtävässä ilman funktionaalista laskinta, onko jollain apuja?
3
Pääsykoe 2020 / Lukusuunnitelma ilman Mafya ?!
« Uusin viesti kirjoittanut Cola 18.11.19 - klo:18:45 »
Moi,

Miten olette tehneet lukusuunnitelmaa? Itse olen jo hakenut muutaman kerran ja viimevuonna oli Mafy käytössä. Nyt tuntuu siltä, ettei tekisi mieli laittaa rahoja Mafyyn  vaikka se olikin kätevä.

Ajattelin tehdä kertaustehtäviä fysiikan ja kemian kirjoista ja sitten pureutua muihin materiaaleihin (löytyy valmennuskeskuksen vanhoja matskuja). Tuntuu jotenkin todella raskaalta aloittaa lukemaan kirja kerrallaan, ensin teoriaa ja tehdä tehtäviä kappale kerrallaan. Pohjaa kuitenkin hieman löytyy.

Tänä vuonna on selkeästi haasteita suunnitelman kanssa.... Vinkkejä?  :)


4
Pääsykoe 2020 / Vs: Miten menee?
« Uusin viesti kirjoittanut mylly 14.11.19 - klo:13:25 »
Ärsyttää nää uudistukset. Haen ite ruotsinkieliselle enkä tajua näistä uusista kiintiöstä mitään (näistä on oikeesti tieto pelkästään suomeksi? :D ) . Eli joo, haen ruotsinkieliselle ensikertalaisena koepistekiintiössä ja en osaa yhtään sanoo omista tsäänsseistä. Ahdistavaa :D
Mites siellä?


Joo, haen yleiselle myös koepistekiintiössä, ja olen päättänyt etten pahemmin perehdykään kiintiöihin.  :D  Olen ajatellut että kokeessa pitää vaan osata jutut joka tapauksessa tosi hyvin, joten ei auta kuin opiskella.  ;D  Itsellä ainakin helpottanut se ahdistus, kun ei ajattele asiaa!

[/size][size=78%]Opiskelut menee ihan hyvin. Olen tehnyt useamman kuukauden fysiikkaa Mafyssa ja nyt sitten pitkästä aika kemiaa, niin minustakon tuntuu  ettei oikein meinaa räpsähdellä, vaikka viime vuonna ajattelin kemian olevan helpompaa kuin fysiikka. [/size] ;D  Kyllä se täsgä kuhan aivot tajuaa virittyä sellaiseen kemiamoodiin.[/size][size=78%] [/size]
5
Pääsykoe 2020 / Vs: Miten menee?
« Uusin viesti kirjoittanut mylly 14.11.19 - klo:13:15 »
Surkeesti:( Oon tehny mafyn fysiikkaa tapa2 eli eka opi ja ymmärrä kaikista aiheista ja sit tavotetehtäviä. Tajusin, että oon opiskellut ”hauki on kala”-tyylillä, enkä siis oikeasti _osaa_ mitään. Muistan kyllä ulkoa mutten _osaa_. Turhauttaa, en tiedä pitäisikö vaan puskea eteenpäin vai aloittaa alusta.


Voi, tiedän tunteen. Mutta ei hätää, on vielä mooonta kuukautta aikaa oppia! :) Olen huomannut että kun vaan tekee tehtäviä, kertaa itselleen vaikeat teoriat ja tehtävät vaikka kymmenen kertaa (oikeasti) niin kyllä se ymmärtäminen sieltä tulee. Tsemppiä lukuihin, et ole yksin noiden fiilisten kanssa. Jos joku muu on pystynyt oppimaan ne, niin pystyt sinäkin. Niin se vaan on :)


6
Pääsykoe 2020 / Vs: Ketään päälle nelikymppisiä hakijoita?
« Uusin viesti kirjoittanut signora 14.11.19 - klo:00:07 »
Olen 43, ensi keväänä 44. Aloitin luku-urakan nollasta 2014. Tänne en ole aiemmin kirjoittanut. Olen tehnyt aikuislukion kautta fy, ke, bi ja 8 ensimmäistä maa-kurssia ja kokeilin matkan varrella paria valmennuskurssia. Joka vuosi olen käynyt pääsykokeissa, joissa paras saavutus on silti ollut vain noin 20 raaka-pistettä. Nämä yhdessä vahvisti käsitystäni siitä, että tarvitsen yksityisopetusta, muuten tämä homma ei etene. Hain viime keväänä myös ulkomaille, tuloksetta. Olen C-ylioppilas ja keskiarvosana jäi alle 7. Toisaalta minulla on toinen yliopistotutkinto, joka antaa toivoa, että jos jotain todella haluaa, sen saavuttaa. Joten, kaikista vaikeuksista ja heikoista lähtökohdista huolimatta, en aio luovuttaa. En mietin niinkään urantekoa lääketieteen parissa, kuin ihan konkreettista alan vaihtoa ja sitä, että töitä on alan vaihdon jälkeen. Kuinka monta vuotta, jää nähtäväksi.
7
Pääsykoe 2020 / Vs: Miten menee?
« Uusin viesti kirjoittanut noorapiet 13.11.19 - klo:21:35 »
Surkeesti:( Oon tehny mafyn fysiikkaa tapa2 eli eka opi ja ymmärrä kaikista aiheista ja sit tavotetehtäviä. Tajusin, että oon opiskellut ”hauki on kala”-tyylillä, enkä siis oikeasti _osaa_ mitään. Muistan kyllä ulkoa mutten _osaa_. Turhauttaa, en tiedä pitäisikö vaan puskea eteenpäin vai aloittaa alusta.


Kemiaakin tehnyt jonkun verran, enkä ymmärrä sitä yhtään. Yritän parhaani, mutta jotenkin kemian asiat ei vaan uppoa mun päähän.
8
Pääsykoe 2020 / Vs: Uusi OPS vs vanha OPS, erot?
« Uusin viesti kirjoittanut sallas 13.11.19 - klo:20:43 »
Bilsasta varmaan 5 kurssissa eniten uutta? Se kirja kannattaa varmaan hankkia, ehkä bilsa 4 myös, koska eniten bilsan tehtäviä yleensä näistä kursseista :)
9
Pääsykoe 2020 / Vs: Valintaperusteet 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Lanessa 13.11.19 - klo:16:05 »
Vuoden 2020 valintaperusteet on julkaistu.
Löytyy täältä:


Aion hakee sisään ruotsinkieliselle ensikertalaisena, enkä todistuspistekiintiössä (meni vähän alisuorittamiseks yo-kokeet). Tarkoittaako tää siis sitä että mun on ensikertalaisena vaikeampi hakea koekiintiössä, kuin jos olisin ei-ensikertalainen? Ps Suomi ei oo mun äidinkieli enkä löydä oikeesti mistään selkokielellä ensikertalaiset vs ei-ensikertalaiset koepistekiintiössä prosentteja.


Saa korjata, jos olen väärässä, mutta käsittääkseni ei-ensikertalaisille ei ole varattu tuota mainitsemaasi 60% koekiintiötä, vaan 40% koekiintiö varattu ensikertalaisille ja loput 60% paikoista on avoinna niin ensikertalaisille kuin ei-ensikertalaisillekkin, eli tässä vaan koemenestys ratkaisee. Itse luulen, että edelleen ensikertalaisena on siis helpompi päästä koekiintiönkin kautta kuin ei-ensikertalaisena. Siinä kiintiössä luultavasti taas alemmat pisterajat. Tosin en tiedä onko nuo prosentit oikein ruotsinkieliselle, hampaalle näyttäisi olevan 30% koekiintiössä ensikertalaisille varattu ja 70% lopuille (myös ensikertalaiset). On toki mahdollista, että se 70% täyttyy ei-ensikertalaisista heidän valintakoemenestyksensä perusteella!


Edit: en tiedä muutitko viestiäsi vai mistä keksin, että olisit maininnut 60%, mutta toivottavasti ymmärsit pointin!
10
Pääsykoe 2020 / Vs: Miten menee?
« Uusin viesti kirjoittanut Haxxor67 13.11.19 - klo:14:57 »
Ärsyttää nää uudistukset. Haen ite ruotsinkieliselle enkä tajua näistä uusista kiintiöstä mitään (näistä on oikeesti tieto pelkästään suomeksi? :D ) . Eli joo, haen ruotsinkieliselle ensikertalaisena koepistekiintiössä ja en osaa yhtään sanoo omista tsäänsseistä. Ahdistavaa :D


Mites siellä?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Seuraa meitä