Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Pääsykoe 2021 / Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Uusin viesti kirjoittanut hakija92 eilen kello 13:10 »
Lääkiksiin saadaan haluttu aines yo-kokeilla ja pääsykokeella. Miksi ihmeessä olisi kehitelty joku avoimen väylä erikseen? Lääkiksessä on paljon käytännön opetusta jo ensimmäisestä vuodesta lähtien. Eli tuo avoimen vuosi ei missään tapauksessa korvaisi ensimmäistä vuotta muutenkaan. Ja pelkkänä etänä suoritettavat opinnot mahdollistaisivat huijaamisen. Ja sitten niitä opiskelijoita olisi muutenkin tuhansia. Lääkiksillä on ollut vuosi aikaa miettiä ratkaisu tähän koronapääsykokeeseen. Ovat varmasti kehitelleet jotain ihan järkevää.
Suomessa yliopistot saavat rahoituksen valtiolta, joten resurssit ovat todellakin rajalliset.
2
Pääsykoe 2021 / Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Uusin viesti kirjoittanut kelvin eilen kello 11:03 »
Mä uskoin viimeiseen asti viime vuonna, että lähikokeet tulee. Ja näköjään mulla on optimismi tallessa, koska uskon tänä vuonna ihan samoin. Ylioppilaskirjoituksetkin viedään läpi vaikka muutoin Suomi on sulkutilassa. Eiköhän kaikkia hakijoita, jopa samana päivänä saada sijoitettua ympäri Suomen maan yliopistoja, lukioita, urheiluhalleja, kerhotiloja, konserttisaleja yms. että kokeet saadaan järjestettyä ja jopa vielä samanapäivänä kaikille. Tieysti on tuo kustannuspuoli, että mitä vuokrat ja valvojat maksavat, mutta uskon myös, että siihen varataan ns. koronarahaa, niin sekin puoli asiasta on järjestyksessä.

Mitä tuohon yliopistojen resurssitilanteeseen ja aloituspaikkoihin noin muuten tulee, niin mä en ehkä näkisi sitä noin kapeasti. Viime vuonna täällä keskusteltiin paljon avoimen yliopiston tuomista mahdollisuuksista. Sehän on avoinna ihan kelle tahansa ja pitkälti kaikki menee siellä etänä ja tentit ovat automatisoituja, joten eipä siihen montaa työmiestä tarvitse niitä arvostelemaan. Eikä tiloja senkään vertaa, kun kaikki tekee tehtävät omalla ajalla kotona. Eikä niitä tutkinto-opiskelijoita tulisi yhtään sen enempää, kuin suodatin sitten päästäisi tarpeen ja suoritusten perusteella läpi. Se olisi ainakin oikeudenmukainen järjestelmä, sen puolesta, että kaikki saisivat mahdollisuudet aloittaa opinnot.
3
Pääsykoe 2021 / Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Uusin viesti kirjoittanut hakija92 01.03.21 - klo:17:26 »
Voisikohan valvottu etäkoe olla mahdollinen?(Siis ensin karsintana etäkoe valvottuna ja sitten pienelle osalle lähikoe. Eli sama kuin viime vuonna, mutta 1.vaihe olisi valvottu etäkoe) Useiden yliopistojen tentit hoidetaan sillä tavoin nyt koronan aikaan (ainakin ulkomailla, Suomesta en osaa sanoa). Tuo porrastettu lähikoe lienee seuraavaksi järkevin. Tosin itseäni siinä ahdistaa kolmen tms. eri kokeen vertailukelpoisuus keskenään. Voiko kolme koetta olla oikeasti tismalleen yhtä vaikeita/helppoja? Itselläni on ulkomailla opiskellessa ollut aina samasta tentistä kolme eri versiota. Eli esim 50 hengen ryhmällä on tentti ja siellä on ihmisillä randomisti kolme eri versiota. Niiden vertailukelpoisuus keskenään on ollut ajoittain jopa shokeeravan räikeä. On helppoja ja sitten vaikeita. Toki lääkiksen varianteista oikeasti varmasti yritettäisiin tehdä keskenään samantasoisia.
Suomen lääkiksissä ei missään nimessä ole resursseja ottaa yhtään enempää opiskelijaa kuin mitä nyt pääsee. Eli sellaista vaihtoehtoa ei yksinkertaisesti ole olemassa, että kaikki sisään ja osa myöhemmin ulos. Ja sitä paitsi viime vuonna jäätävä prosentti sai etäkokeesta  miinuspisteet. Myöskään mihinkään soveltuvuuskokeisiin ei ole resursseja. Ja niissä ihan sama ongelma muutenkin kuin kokeessa. Koe tulee. Joko etänä tai sitten porrastettuna. Itse yritän keskittyä vain lukemiseen. Parin viikon kuluttua tiedetään.
4
Pääsykoe 2021 / Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Uusin viesti kirjoittanut Tane 01.03.21 - klo:16:53 »
Mitäs fiiliksiä herättää nykyinen tilanne poikkeusolojen julistuksineen  :-X ?
Näyttää vähän pahalta


No täällä alkaa usko (tavallisesta lähikokeesta) olla koetuksella. Pää höyryssä oon lomaviikon miettinyt mitä ne vaihtoehdot sit ois, jos etäilyä ei haluta vilppimahdollisuuksien takia järjestää. Arvonta? Soveltuvuustestit? Eurooppalaistyylillä kaikki sisään ja karsinnalla vuoden päästä joko jatkoon tai ulos? Porrastetut lähikokeet? Jotain muuta vielä?
5
Pääsykoe 2021 / Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Uusin viesti kirjoittanut lilliputti_ 01.03.21 - klo:16:29 »
Mitäs fiiliksiä herättää nykyinen tilanne poikkeusolojen julistuksineen  :-X ?
Näyttää vähän pahalta
6
Pääsykoe 2021 / Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Uusin viesti kirjoittanut Betula 28.02.21 - klo:12:11 »
Tulipa tässä mieleen, että voisikohan yliopistot näin poikkeusaikoina päättää itsenäisesti pääsykokeiden toteutuksesta? Että kaikki yliopistot eivät välttämättä toteuta koetta samalla tavalla. Meinaan kun toteutustapatiedotetta on luvattu ENNEN hakuaikaa ja se paikkakunta, jonka ilmoittaa on sit sitova.
7
Kaupankäyntipalsta / Myydään Epionen 2018 itseopiskelumateriaalit
« Uusin viesti kirjoittanut Hellurei 26.02.21 - klo:11:32 »
Myydään Epionen 2018 itseopiskelumateriaalit eli kemian, fysiikan ja biologian kirjat.


Kirjat ovat hyvässä kunnossa, ei merkintöjä. Kannet hieman nuhruiset, kun ei ole päällystetty.


Koko paketin hinta 90€ (sis. postituskulut).


Kirjat sijaitsee Joensuussa.
8
Pääsykoe 2021 / Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Uusin viesti kirjoittanut Tane 25.02.21 - klo:10:41 »
No helpotusta tähän "normaalimpaan" näkymään, ei tuo ainakaan se, että Euroopan rokotussuunnitelmat meni uusiksi tiistaina, kun AstraZenecan valmisteen ongelmista saatiin uutta tietoa. Nyt alkaa meikäpoika olee pikkasen huolissaan...
9
Pääsykoe 2021 / Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Uusin viesti kirjoittanut Tupu2021 25.02.21 - klo:10:30 »
Äsken tuli YLEN tiedote, jossa Marinin mukaan "hallitus tulee esittämään suunnitelman ja arvion siitä, missä vaiheessa Suomessa voidaan siirtyä kohti normaalimpaa."
Saarikko (joka siis on vastuussa mm. yliopistoista ja korkeakouluista) korostaa sivuston mukaan, että "kyseessä on loppukiri ja vetoaa jaksamaan vielä. Tapahtumiin liittyen on kulttuuriministeri Saarikon mukaan tehty suunnitelma siitä, miten tapahtumia voidaan alkaa järjestämään tautitilanteen helpottaessa."
Joten eiköhän tämä arvio sitten tule painamaan vaakakupissa, kun pääsykokeita mietitään.


10
Pääsykoe 2021 / Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Uusin viesti kirjoittanut Betula 24.02.21 - klo:17:47 »
En voi sanoa yllättyväni, että AMK tekee tuon ratkaisun. Jotenkin niitä seuranneena, niin niiden järjestelmät ovat joustavampia ja ketterämpiä kuin yliopistojen. Ymmärtääkseni AMKt ovat tänä vuonna todella tarkkoja siitä, että mitään etäkoetta ei järjestetä, koska viime vuoden sählinkiä, vilppeineen, ei haluta toistaa. Herää kysymys, mahtaako sama ajatusmalli päteä myös yliopistomaailmassa?
Viime vuoden hässäkkä oli poikinut ennätysmäärän kanteluita oikeusasiamiehelle ja voisin kuvitella, että sieltäkin tullut ojennus, että viime vuoden tapa valita opiskelijoita ei saa toistua. Joten yliopistojen on oikeasti mietittävä sellainen järjestelmä ja tapa, mikä sitten kantaa myös touko-kesäkuussa, oli koronatilanne mikä hyvänsä. Jossain oli jo maininta, että matkustusta paikkakunnalta toiselle halutaan tämän vuoden pääsykokeiden järjestämisessä välttää. Muutoinkin alkaa tilanne näyttää samalta, kuin viime vuonna näihin aikoihin; kiihtymään päin oli tauti silloinkin menossa. Vaikea sanoa miten tilannetta tulisi tulkita. Mutta kyllä mä uskon, että viimeiseen asti koitetaan kartoittaa kaikki mahdollisuudet saada järjestettyä fyysinen koe. Näkisin, että suurempi, jos ei jopa suurin kysymys on se, että miten se tehdään.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Seuraa meitä