Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Pääsykoe 2019 / Vs: Farmasian pääsykoe 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Kuopiolaane 25.05.19 - klo:21:26 »
Uudet ratkaisut on tullu kokeesta ja siinä on korjattu 1% oikeeksi.. samoin kemiassa yks tehtävä ollu virheellinen näemmä. Kävin tekemässä tuon varakokeena ja nyt siis 29,5p tuli tuosta farmasiasta  :)
2
Pääsykoe 2019 / Vs: Se oikea realistinen pisteäänestys yleiselle
« Uusin viesti kirjoittanut Glomerulus 25.05.19 - klo:21:25 »
Joo kyllä mäkin ne sieltä bongasin mut moni varmaan ei, koska ne oli ujutettu sinne yo-puolelle, ei lääkiskurssin puolelle :)
3
Pääsykoe 2020 / Vs: Miten kiintiöt muuttuvat?
« Uusin viesti kirjoittanut ~Heidi~ 25.05.19 - klo:19:52 »
En ole ihan varma, mutta minulle on jäänyt sellainen kuva että todistuksella voi päästä vain ensikertalainen ja näin ollen pääsykoekiintiössä ei erikseen olisi ensikertalaisten paikkoja, vaan ne menisi parhaiten kokeesta suoriutuneilla riippumatta ensikertalaisuudesta tai ei ensikertalaisuudesta.
4
Pääsykoe 2019 / Vs: Se oikea realistinen pisteäänestys yleiselle
« Uusin viesti kirjoittanut Peroksisomi 25.05.19 - klo:09:49 »
Kyllä mä ainakin mafysta nuo IR jutut löysin ja silmäilin, eipäsiinä se tehtävä meni silti kyllä aivan päin sitä kuuluisaa
5
Rahoitus / Vs: Hakuprosessin rahoitus
« Uusin viesti kirjoittanut Emmuu_ 25.05.19 - klo:01:06 »
Tämä kevät meni säästöillä, mutta ensi keväänä saatan joutua tekemään jonkin verran töitä, kun suunnittelen jättäväni täyden työviikon pois kuviosta kaksi kuukautta aiemmin. Harmi juttu, kun työt ovat fyysisesti niin raskaita, että ainakaan työpäivinä ei lukeminen onnistu juuri yhtään, kun olen niin pihalla. Mahdollisesti vuorovaihtojen takia (joita on viikottain ja jotka aiheurravat sen, että ei ehdi nukkumaan) jää myös muilta päiviltä lukeminen huonommaksi.


Tämän vuoksi olen todennut, että pääsykoelukeminen + työt ovat aika hankala yhdistelmä. Itse en ainakaan täyttä työviikkoa tehdessä mitenkään onnistu. Lukion kanssa onnistui, mutta kirjoitusten aikaan poltinkin itseni sitten loppuun siten, että viimeisimmät vain rämmittiin läpi kirjoittaen omaa tasoani heikommat paperit ja ensimmäisenä mahdollisena vuotena en vielä kyennyt pääsykokeisiin edes lukemaan.
6
Pääsykoe 2019 / Vs: Se oikea realistinen pisteäänestys yleiselle
« Uusin viesti kirjoittanut Glomerulus 24.05.19 - klo:19:23 »
Ja lähinnä vielä abeja yms uudet kirjat lukeneita kun vanhempi porukka taasen on vetänyt pääasiassa MAFY:lla ja monet siihen kylkeen katselleet vanhan OPS kirjoja, jolloin on voinut koko aihe jäädä opettelematta
7
Pääsykoe 2019 / Vs: Se oikea realistinen pisteäänestys yleiselle
« Uusin viesti kirjoittanut Glomerulus 24.05.19 - klo:19:22 »
Täällä on arvailtu, että ei ensikertalaisten pisterajat nousis merkittävästi korkeammiksi kuin ensikertalaisten raja. Onko tähän argumentteja?
Toki kokeessa oli elementtejä(IR-tehtävä, verenkierto) jotka suosi jotain biotieteilijöitä, mutta toisaalta he ovat ehkä kompastelleet helpommin gravitaatiotehtävässä tai kaasulaskussa.
Kuitenkin yhtä kiire on ollut kaikilla. Itse uskoisin, että eroa ei ole(Helsinki ehkä ainoana), koska viime vuonnakaan ei ollut.


Vaikea tähän on todeta mitään varmaa suuntaan tai toiseen, mutta oma villi veikkaus on se että Helsingissä vaikutus on 5-10p ja kahteen satunnaiseen muuhun lääkikseen 1-2p. Kahteen en usko olevan mitään vaikutusta. Mutta vain arvailua.. Ja tää nimenomaan yleiselle. Ps. Tuo IR suosi kyllä nimenomaan uuden OPS kirjoja lukeneita ensikertalaisia :)
8
Pääsykoe 2020 / Miten kiintiöt muuttuvat?
« Uusin viesti kirjoittanut A. Fleming 24.05.19 - klo:18:52 »
Vuoden 2020 pääsykokeessa 51% opiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella ja 49% pääsykokeen perusteella. 
En ole itse ensikertalainen joten kuulun jälkimmäiseen 49% kiintiöön.

Nyt kun pääsykoeuudistukset ovat esillä, selvää vastuasta siihen, että onko myös pääsykoekiintiössä ensikertalaiskiintiö en löytänyt mistään. Jos myös pääsykoekiintiössä on oma ensikertalaiskiintiö, se vaikuttaa kohtuuttomasti toiskertalaisen mahdollisuuksiin päästä opiskelemaan.

Tällainen kiintiön kiintiö kuulostaa aluksi aivan utopistiselta, mutta toisaalta en pitäisi sitä millään tapaa mahdottomana ottaen huomioon että korkeakoululakeihin ollaan tekemässä muutenkin jo hyvin radikaaleja muutoksia. Kohtuuttomuus joka lakiin on kirjattu, on sekin lopulta vain määrittelykysymys.

 Jos kiintiön kiintiö todellakin on olemassa, voinee ulkomaiseen opiskelutarjontaan alkaa perehtymään jo nyt.

Ilman suurempia tuskailuja käännynkin teidän puoleen ja kysyn; onko muilla foorumilaisilla tästä tarkempaa tietoa?
9
Pääsykoe 2019 / Vs: Se oikea realistinen pisteäänestys yleiselle
« Uusin viesti kirjoittanut Toiveikas 24.05.19 - klo:16:48 »
Mullakin on sellanen tuntuma, että Helsinkiin ei tulis pääsemään alle 155 koepisteillä. Tohon jos laskee ensisijaisuuspisteen niin veikkaan et raja Helsinkiin ensikertalaisille tulis ole vähintään 157,5. Viimevuonna ensikertalaiset pääsi sisään 160 koepisteellä, joten viiden pisteen pudotus tuntuisi realistiselta. Samoin ku kaikissa muissa yliopistoissa. Tää on tietty vaan spekutusta ja jännityksellä jäädään odottelee tuloksia.  ;D


Samanlaista "spekutusta" tämä kaikille on! :) Tuntuuko susta siltä, että koe oli viime vuotta "vain" 5 p helpompi? Eli olisitko saanut omalla osallistumisellasi vuoden 2018 kokeesta "vain" 5 p enemmän? Entä tuntuuko vuoden 2017 koe mielestäsi huomattavasti tätä koetta vaikeammalta?


Ei tarvitse vastata, mutta haluan vain tuoda esiin, miksi tällaisiin tuloksiin moni on päätynyt. Esim. itse sain viime vuoden kokeesta 148,5p, enkä todellakaan tulisi saamaan tämän vuoden kokeesta sellaisia pisteitä.


Itse sain viimevuoden kokeesta about 150 pinnaa ja tänä vuonna sama juttu. Toivon tietty et oisin vähän kehittyny mut en pidä sitä kovinkaan todennäköisenä sillä luin vaan muutaman kuukauden intensiivisesti. Toivon tietty et rajat laskee reilummin ja on hyvinkin mahdollista että mun rationaalista ajattelua heikentää viime vuoden alle pisteen päähän jäämisestä johtuva pessimismi. 😂
10
Pääsykoe 2019 / Vs: Se oikea realistinen pisteäänestys yleiselle
« Uusin viesti kirjoittanut Visb 24.05.19 - klo:13:26 »
Ei valitettavasti ole argumentteja muutoksille kiintiöerojen suhteen. Olen parikin kertaa veikannut, että ei-ensikertalaisten määrän vähentyessä ero kasvaisi, mutta näin ei ole oikeastaan käynyt (pl. joku Hki hammas).


Sellainen asia jäi muuten vielä sanomatta, että arvioin parhaan prosentin saavan kokeesta 172p, jolloin 72 skaalattua olisi 172p. Tällöin siis ensisijaisuuspisteen merkitys olisi 2,39 raakapistettä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Seuraa meitä