Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
BI1: Eliömaailma / Elektroninsiirtoketju
« Uusin viesti kirjoittanut apuakemiaan tänään kello 13:40 »
Mikä on tärkein ero mitokondrion ja kloroplastin elektroninsiirtoketjujen välillä?Osaako kukaan sanoa miksi kloroplastin elektroninsiirtoketjun ongelmat ovat solulle haasteellisempia kuin mitokondrion?
2
hei kaikki lääkikseen 2021 hakijat!


Lääketieteellisten alojen valintakoevaatimuksiin sisältyy ennakkomateriaali, jonka sisältö julkaistaan sähköisesti lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan verkkosivuilla. Ennakkomateriaali voi sisältää suomen- ja ruotsinkielisen materiaalin lisäksi tai asemesta englanninkielistä materiaalia. Mikäli materiaali sisältää englanninkielistä materiaalia, julkaistaan aineiston yhteydessä ydintermien käännökset. Ennakkomateriaali ei ole käytettävissä valintakoetilaisuudessa. Valintakoetta varten luettava ennakkomateriaali julkaistaan 23.4.2021.

Nyt kannattaa käyttää tämä aika hyödyksi ja hioa biologia, fysiikka ja kemia parhaaseen mahdolliseen kuntoon ja kun materiaali ilmestyy, keskittyä sitten sen läpikäymiseen.

Epionen itseopiskelumateriaalipaketti EpionePLUS sisältää kaupan päällisenä myös nettivalmennuskurssin! Kurssilla on mm. luentoja ja sähköisiä kokeita sekä lisätehtäviä.
Kurssilla on myös valmennusosio, jossa tullaan käymään läpi myös ennakkomateriaaliin perehtymistä, kunhan ko. materiaali ilmestyy! Ennakkomateriaalista tullaan tekemään kurssilaisille myös tehtäviä aineiston sisäistämisen tueksi.


EpionePLUS paketti on vielä tänään 30.11.2020 tarjouksessa hintaan 299 euroa verkkokaupastamme

https://www.epione.fi/tuotteet.html?id=4/1

3
Pääsykoe 2021 / Vs: Pohdintaa todistusvalinnasta 2021
« Uusin viesti kirjoittanut vm62 eilen kello 19:11 »
Ruutiruupertin viidellä ällällä (fy,ke,bi,äi,eng.+psyk. M) ei todellakaan ole mitään asiaa lääkikseen.Koska siinä Yo- todistuksessa pitää olla myös arvosana matematiikasta, joko pitkä tai lyhyt.Ja jos sinulta löytyy esim. lyh.matem. M arvosana, niin se ja ne 5 L: ää antavat todistuspisteiksi 178,2 joilla pääsi v.2020 Ouluun (176,6p.) Ja Kuopioon (177,3 p.) Eli siis käytännössä tuo lyh.matem M- arvosana on minimivaatimus todistusvalinnassa.
4
Pääsykoe 2021 / Vs: Pohdintaa todistusvalinnasta 2021
« Uusin viesti kirjoittanut Korpuskeli eilen kello 17:12 »
Mietipäs nyt, kuinka hieno saavutus 5 Laudaturia on! Kirjoitit aiemmassa viestissä, että kärsit jonkinlaisesta alemmuuskompleksista - menisköhän tämä ydinsulaminenkin sen piikkiin?


Nykyään sen ällän saaminen vaatii melkoista rypistämistä, joten on hankala ajatella, ettetkö pääsykokeessakin voisi pärjätä. Toki siellä ei ole samanlaista laskinohjelma-arsenaalia ja tietotekniikkaa tukena, kuin yo-kokeessa, mutta kyllä sen nelilaskimen kanssa pärjää.


Ja jos nyt et vaikka pääsisi yo-todistuksella tai pääsykokeella ensi keväänä, niin sen yhden ämmän nosto älläksi lienee kuitenkin enää aika pieni ponnistus vuoden 2022 hakua silmällä pitäen.  :)
5
Pääsykoe 2021 / Pohdintaa todistusvalinnasta 2021
« Uusin viesti kirjoittanut ruutiruupertti eilen kello 11:04 »
Minkälaisilla papereilla ja rajoilla veikkailette kevään todistusvalinnan sujuvan?


Mulla on ihan kammottava ahdistus ja ydinsulaminen, kun tajusin, ettei viidellä ällällä (fy, ke, bi, äi, en + psykasta M) oo välttämättä mitään asiaa lääkikseen. Ja pääsykokeissa en taatusti pärjää. Enkä pysty enää nostamaan psykaa ensi kevääksi, koska ilmoittautuminen umpeutui.

6
Valmennus / Vs: Porukkaa vk:n frendialeen
« Uusin viesti kirjoittanut alanvaihtaja 27.11.20 - klo:19:58 »
YV laitettu, mukana jos vielä mahtuu! :)
7
Valmennus / Porukkaa vk:n frendialeen
« Uusin viesti kirjoittanut kirchhoff 27.11.20 - klo:14:54 »
Moi,
Valmennuskeskus tarjoaa Black Friday tarjouksena 20% alennuksen kursseista. Tämän lisäksi saa frendialen (4 porukalla maksimialennus). Ei ilmeisesti tarvitse olla sama kurssi kaikilla(?). Laitappa yksityisviestiä, jos haluat hypätä alekelkkaan. Meitä on 2 tällä hetkellä, ja tilaus laitetaan kunhan saadaan 4 täyteen.


Viikonloppuja :)
8
FY5: Pyöriminen ja gravitaatio / Mafy 2.1506
« Uusin viesti kirjoittanut Trivial pursuit 26.11.20 - klo:17:06 »
Hei!
Onko joku saanut laskettua tämän kalteva taso+pyöriminen -tehtävän?
Voisitko neuvoa tässä? Olen pyöritellyt tätä jo jonkin aikaa, enkä saa oikeaa vastausta mitenkään...
9
Ulkomailla opiskelu / Vs: Riikaan opiskelemaan!
« Uusin viesti kirjoittanut Niuniu10 26.11.20 - klo:12:00 »
Heippa! Onko moni hakenut opiskelemaan nyt syksyn haussa RSU:hun? Ite mietin et kuinka realistista on päästä kun fykebi lukion todistuksessa 6-7 tasoo mut kirjottanu kemiasta E ja biologiasta M? Muut aineet B-E väliltä
10
Pääsykoe 2021 / Vs: Kohteena lääkis: Kevät 2021
« Uusin viesti kirjoittanut sallas 25.11.20 - klo:10:29 »
En nyt tiedä liittyykö tämä aivan aiheeseen. Jokatapauksessa... Olen 28-vuotias ja opiskellut aikaisemmin yliopistossa ulkomailla. Viime vuosina olen ollut töissä ja 2019 syksyllä aloin tosissani miettimään lääkikseen hakua. Otin mafyn ja opiskelin sen avulla tammikuusta lähtien. Olen ensikertalainen mutta keväällä en käynyt korottelemassa, sillä ei ollut aikaa opetella fyssaa ja kemmaa varten uusia sähköisiä systeemejä tai aikaa ylipäänsä. Pääsin tekemään kokeen paikan päälle ja jäin noin 10 pisteen päähän sisäänpääsystä. Ilmoittaudun ennen pääsykoetta syksyn kirjoituksiin ja tänään sain tulokset. Laudaturit fy, ke ja bi. Kaikista reilusti yli rajan. Kesällä olin myös töissä ja pystyin lähinnä vain kertailemaan noita kaikkia. Siis pääsykokeessa samoilla tiedoilla ei ollut mitään saumaa ja kuitenkin kirjoituksissa parhaat arvosanat. Tämä minua ärsyttää. Kirjoituksissa pystyy pärjäämään hyvällä osaamisella ja pääsykoe on niin paljon vaikeampi. Itse siis en välttämättä pysty kuitenkaan pääsemään todistuskiintiössä, kun en ole käynyt pitkää matikkaa, enkä sitä pysty itsenäisesti lyhyen M:n pohjalta käymään ainakaan ensi kevääseen mennessä. Lisäksi pitäisi yrittää korottaa äikkä ja enkku, mutta aika epätodennäköiseltä vaikuttaa, että niistä voisin laudaturit saada. Tiedostan olevani onnekas, kun pystyn todistuskiintiössä hakemaan. Pointti oli lähinnä siinä, että vaikka pidin tätä uutta systeemiä epäreiluna jo aiemmin, niin tulosten myötä tuo konkretisoitui. Toivottavasti pääsykoetta myös muokattaisiin tasavertaisemmaksi yo-kokeiden kanssa.
Oon huomannut saman, lääkisaineista on helpompi saada L, kun menestyä kokeessa ;D
Sivuja: [1] 2 3 ... 10
Seuraa meitä