Kirjoittaja Aihe: Miten rahoititte lukemisen?  (Luettu 15633 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hopoohopo

 • Vieras
Vs: Miten rahoititte lukemisen?
« Vastaus #45 : 16.09.14 - klo:23:20 »
Asia selvä,  tämä keskustelu on nyt ohi.  Kiitoksia.

Poissa Elwood

 • Hypervuotaja
 • ****
 • Viestejä: 974
 • Sukupuoli: Mies
 • Oulun yleinen -14
Vs: Miten rahoititte lukemisen?
« Vastaus #46 : 17.09.14 - klo:00:06 »
Asia selvä,  tämä keskustelu on nyt ohi.  Kiitoksia.
Äläs nyt.  Tästähän syntyi hyvinkin kiivas keskustelu  :wink:
“The art of medicine consists of amusing the patient while nature cures the disease.”
-Voltaire

Poissa Puruvoima

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 32
 • Sukupuoli: Nainen
Vs: Miten rahoititte lukemisen?
« Vastaus #47 : 17.09.14 - klo:00:12 »
Vaikka olet sitä mieltä, että keskustelut on keskusteltu, laitan minäkin lusikkani soppaan.
Jos lääkärinä tuuppaat masennusdiagnoosin sellaiselle ihmiselle, jolle se ei kuulu, saattaa kyseisellä tyypillä olla jatkossa mahdotonta saada ihan normaaleja vakuutuksia ja se muutenkin kummittelee elämässä pitkin ja poikin ja olet syyllistynyt ISOON virkavirheeseen.

Oikeasti tyyppi, joka jaksaa pinnistellä pääsykokeisiin on erinomaisen freessi, virkeä ja kaikkea muuta kun  masennuksen syvässä, ankeuttajaelämässä tarpova ihmishaamu. Niinkun mun appiukko,joka 20v oikean masennusdiagnoosin jälkeen tappoi itsensä. Masennus ei ole sama kun pikku vi* tutus.

Se, että nuorta ihmistä veetuttaa olla työllistymistoimenpiteiden uhri on tietysi näkökulmakysymys. Ne on just tehty niin veemäisiksi, että ihmiset hakis töihin ennekun tipahtaisivat tuohon hyllyvään suohon.

Uskokaa nyt! Pitää käydä töissä jotenkin että elättää itsensä ja sitten revitään jostain se lukuaika ellette ole perijöitä tai lottovoittajia! Törkeetä edes puolella ajatuksella elätellä sellaista toivoa että yhteiskunta verovaroillaan (= esim.minä lahjoitan vuosittain 10 000 e valtiolle, jotta se voi päättää miten se jaetaan. Ja ei. En halua että pennikään päätyy kenenkään pääsykoefantasiaan. Sinä joko pääset tai et. Suurin osa ei. Ja kaikkiko pitäisi rahoittaa? Just.)

Kaikenlainen luikurimentaliteetit, väärät diagnoosit sun muut kyllä vahvasti minusta on kaukana poissa sellaisen mielestä, joka ymmärtää kuinka ison vastuun päällä istuu isona.  :evil:
Iloinen mieli korvaa puuttuvan älyn... ♪♫♪♫ :)

Poissa Humi

 • Älyvuotaja
 • **
 • Viestejä: 130
 • Elukalle lallallaa ♫
Vs: Miten rahoititte lukemisen?
« Vastaus #48 : 17.09.14 - klo:00:30 »
Noh, oma tilanteeni viime keväänä oli sellainen, että valmistuin jouluna ylioppilaaksi ja ammattitutkinto oli ennestään. Mulla oli oman alan osa-aikainen työpaikka. Jouluun asti sain opintotukia, sen jälkeen työttömyyskorvausta (vähennetty työtulojen mukaan). Toinen vaihtoehto olisi ollut ottaa edeltävänä kesänä yliopistopaikka vastaan.

Omassa tilanteessani yhteiskunnalle halvempi vaihtoehto oli olla kevät osa-aikaisesti työttömänä. muuten olisin nostanut opintotukia ja vienyt suositulta alalta yhden koulupaikan täysin turhaan, kun ei alalle ollut aikomusta jäädä. Koulussa istuminen ei todellakaan ole yhteiskunnalle ilmaista vaan todella kallista. Kelasta sain käytännössä saman verran rahaa kuin olisin saanut opintotukia mikäli olisin ottanut koulupaikan kesällä vastaan.

Luin pääsykokeeseen, pääsin kouluun ja tulevaisuudessa tulen maksamaan niin reilusti veroja että eiköhän se joulusta syksyyn kestänyt työttömyys ole sillä kuitattu.

 

Seuraa meitä