Kirjoittaja Aihe: Miten päästä yli epäonnistumisesta?  (Luettu 2409 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa pilinpalinpolin

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 19
Miten päästä yli epäonnistumisesta?
« : 20.11.18 - klo:23:25 »
Hain viime keväänä ensimmäistä kertaa, päädyin 85 pisteeseen. Tiesin, etten varmaan vielä pääse sisään, mutta epäonnistuminen kalvaa edelleen. Ajattelen koko ajan, etten pysty nostamaan tuosta vuodessa sisäänpääsyrajaan vaikka tiedän sen olevan mahdollista.


Taustoista sen verran, että kemian luin itsenäisesti alusta viime vuonna ja se mulla menikin kokeessa huonoiten. Lukutekniikka ei ollut ihan kunnossa ja koejännitys myös kova. Niinpä tiedän jo konkreettisia asioita, joita parantaa, muttei sekään tunnu nostavan itsetuntoa...


Miten itse olette tsempanneet itseänne?

Poissa Lux aeterna

 • Älyvuotaja
 • **
 • Viestejä: 143
 • God-Tier Treelle
Vs: Miten päästä yli epäonnistumisesta?
« Vastaus #1 : 21.11.18 - klo:10:06 »
Oliko haku hampaalle, elukalle vai yleiselle? Yleiselle on kyllä melkoisen suuri hyppy saada yhdessä haussa vähintään 60 pistettä hyppäystä edelliseen hakuun verrattuna, riippuen minne hakee. 


Paras vaihtoehto päästä yli epäonnistumisesta on harjoitella niin paljon ja laadukkaasti kuin mahdollista ja parantaa suoritusta ja osaamistasoa edelliseen vuoteen verrattuna. 86 pisteen koesuoritusta ei välttämättä kannata sen kummemmin alkaa analysoimaan, sillä tällaisella suorituksella pakostikin melkeinpä kaikki kokeen osaamisen osa-alueet ovat olleet jokseenkin heikkoja. Opiskelutekniikat kuntoon ja mieluusti mahdollisimman paljon raakaa perusharjoittelua alle. Jos jännität kokeessa ylenpalttisesti, siihen voinee erikseen harjoitella tai kehittää strategioita, jotta pään saa pidettyä tarpeeksi kylmänä tulevan vuoden koetilanteessa. Betasalpaajien testaus ennen koetta ja niiden käyttö koeaikana voi olla hyödyllistä, jos jännitystä on hankala saada kuriin muilla keinoin.


Jotkut saavat hyvinkin suuria hyppäyksiä yhden vuoden välillä ja tunnenkin henkilökohtaisesti ihmisen, joka sai 2017 kokeesta noin 95 pistettä ja 2018 vuonna noin 160 raakaa, joka riitti Tampereelle sisäänpääsyyn. Kaverini luki kokeisiin eläimen lailla, aloitti syksyllä koealueen varmistuessa ja luki kokeeseen saakka 7-8 tuntia päivässä. Sitten on henkilöitä, joilla ensimmäiset haut menevät melko lailla penkin alle, mutta kykenevät vuosi toisensa jälkeen nostamaan tasoaan ja pääsevät sisään esimerkiksi kolmannella-neljännellä haulla.


Mitä tulee lääkikseen haun suhteen ylipäänsä, niin melkeinpä kaikkien hakijoiden kannattaa lähtökohtaisesti olettaa, että hakuprosessista saattaa tulla useiden vuosien mittainen.


 
« Viimeksi muokattu: 21.11.18 - klo:10:09 kirjoittanut Lux aeterna »

Poissa pilinpalinpolin

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 19
Vs: Miten päästä yli epäonnistumisesta?
« Vastaus #2 : 21.11.18 - klo:15:14 »
Hain yleiselle. Tiedän itsekin esimerkiksi henkilöitä, jotka ovat aloittaneet syksyllä nollasta ja päässeet keväällä sisään. En siis teoriassa pidä oman suoritukseni parantamista mahdottomana. Lähinnä en ihan ymmärrä omaa epäonnistumistani, sillä oletin harjoituskokeiden ja useamman kuukauden valmistautumisen johtavan lähemmäksi sisäänpääsyrajoja. Olen valmistautunut useamman vuoden projektiin, mutta se ei ole kauhean motivoivaa. Mielestäni pitäisi kuitenkin ajatella yksi haku kerrallaan, että tällä kertaa mä onnistun... eihän sitä muuten saa itsestään kaikkea irti.


Olet oikeassa, ettei yksittäisiä asioita varmaan kannata alkaa spekuloimaan. Puutteita oli paljon kaikessa. Yksi iso tekijä monivalinnat, joista surkeat pisteet. Niistä olis kuitenkin saanut useamman kymmenen lisää jos olis osannut nippelitietoa enemmän.


En vain oikein tiedä, miten tästä eteenpäin. Sanoit itsekin, että melkoisen suuri hyppy edessä. Miten sitten uskaltaa uskoa tuon hypyn mahdollisuuteen, varsinkin, kun muutkin pitävät epäonnistumista todennäköisempänä kuin sisäänpääsyä? :(

Poissa Järjetön

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 68
 • Sukupuoli: Mies
 • Helsinki
Vs: Miten päästä yli epäonnistumisesta?
« Vastaus #3 : 26.11.18 - klo:22:18 »
Tsemppiä ihan sikana hakuprosessiin!

En olisi itse kovin huolissani ensimmäisen hakukerran pistemääristä, varsinkaan jos pohjatietojen kerryttäminen on vielä osittain vaiheessa. Tiedän kymmeniä henkilöitä pääsykoeriman paremmalta puolelta, joilla ensimmäinen/toinen/kolmas koe on mennyt päin sitä kuuluisaa, mutta opiskelevat kuitenkin nyt lääkiksessä.

Sulla on selvinä vahvuuksina tarkka omien heikkouksien tietäminen, se on ensimmäinen askel omaan kehitykseen. Vaikutat henkilöltä, joka voisi hyötyä valmennuskurssista jos kerta opiskelutekniikoissa on haasteita. Apua löytyy myös foorumilta ja omaa kokeilua kannattaa aina tehdä.

Nippelitietoihin erittäin hyvä opiskelutekniikka ovat flashcardit, esimerkiksi Ankilla tai vastaavalla ohjelmistolla tehtynä. Niiden avulla nippelitiedot kertyvät kuin itsestään, kunhan jaksaa itse tehdä kortit ja kerrata vähän väliä.

Jos motivaatiota kaipaat, niin muista että tunnellin päässä on valoa! Lääkiksessä pääsee opiskelemaan maailman parhainpaan ammattiin (oma vinoutunut mielipiteeni), ja pääsykoelukujen traumaattiset hetket unohtuvat nopeasti. Puoli vuotta on lopulta lyhyt aika lukea, ja vaikka lääkikseen pääsy veisi useamman vuoden, on se ilmanmuuta sen arvoista! Hakukerrat eivät myöskään hukkaan mene, vaan joka hakukerralla joudut lukemaan vähemmän jotta pääset samalle tasolle kuin viime vuonna ja parantamaan siitä.

Voimia lukemiseen!  :)
diiba daaba duu, whatcha gonna doo

 

Seuraa meitä