Kirjoittaja Aihe: Millaista opiskelu lääkiksessä on? Entä lääkärin työ?  (Luettu 7614 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kuunsiru

  • Vieras
Onko enemmän ulkolukua vai asioiden ymmärtämistä? Annetaanko ilmiöille fysikaaliset ja kemialliset selitykset vai harjoitellaanko vain taudin X oireet ulkoa, jotta ne osataan diagnosoida? Joku on sanonut, ettei lääkiksessä lueta yhtään fysiikkaa. Miten sähköisten toimintojen (mm. aktiopotentiaali) ymmärtäminen onnistuu ilman sitä? Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka vaivautuvat vastaamaan.

Poissa Vilya

  • Ylivuotaja
  • ***
  • Viestejä: 365
  • Sukupuoli: Nainen
  • LL -19 Helsinki
Ulkolukua vai asioiden ymmärtämistä, no, se riippuu pitkälti itsestäsi :) Tottakai pyritään asioiden ymmärtämiseen ja tuskin pelkällä ulkoluvulla päästään kovin syvällisiin oppimistuloksiin, mutta kyllähän toi välillä sellaseksi pänttäämiseksi menee, vaikka joidenkin lääkeaineiden tai proteiinien tai lihasten nimien kanssa.

Ekat pari vuotta käytetään pelkästään noiden fysikaalisten ja kemiallisten yms. selitysten käymiseen ihmiskehon toimintaan liittyen, tautien ja niiden diagnosoinnin opettelu alkaa vasta myöhemmin.

Fysiikkaa ei varsinaisesti lueta (kevyttä säteilyfyssaa lukuunottamatta), mutta toki aktiopotentiaalien yms. opettelun yhteydessä niihin liittyvät tarvittavat fysikaaliset ilmiöt käydään läpi.
"It's not that I'm smart, I just stay with problems longer." - Albert Einstein

Poissa jusbru

  • Satunnaisvuotaja
  • Viestejä: 8
-Ulkolukua on, välillä turhaakin, jonka syynä on huono opetus ja opetuksen epäselvät strategiat. Suurin osa opetuksesta on kuitenkin tarpeeksi laadukasta ja osa opettajista on varsinaisia älykkyyden supersankareita joiden luentoja kukaan ei halua jättää väliin (ei sarkastisesti vaan oikeasti)
-matemaattinen hauis surkastuu koska sitä ei liiemmin käytetä (ellei ala tutkimaan). Toisaalta taas looginen päättelykyky on kovassa käytössä, kovemmassa mitä koskaan aiemmin elämässäni on ollut.

Aika epämääräinen selostus, mutta ei nyt muuta tullut mieleen. Tämä siis Kuopiossa.

 

Seuraa meitä