Kirjoittaja Aihe: Toiselle paikkakunnalle muutto lääkiksen perässä.  (Luettu 7420 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Wannabedoctor

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 20
Moi! Näyttäisi siltä, että jos satun pääsemään lääkikseen tässä lähiaikoina, minun olisi muutettava eri paikkakunnalle (n 2h matkan päähän). Minkälaisia kokemuksia teillä on ollut paikkakunnan vaihdosta lääkiksen perässä? Onko ollut helppoa matkustaa kotiin viikoittain/joka toinen viikko tai olisiko ollut helppoa tehdä niin? Miten opinnot teillä ovat sallineet ns. oman elämän ja ihmissuhteiden ylläpidon, vaikka välimatkaa vähän olisikin. Olisi kivaa kuulla tästä vähän real life -esimerkkejä! Kiitos  :)

Poissa sakura

 • Hypervuotaja
 • ****
 • Viestejä: 1690
 • KI VT15
Vs: Toiselle paikkakunnalle muutto lääkiksen perässä.
« Vastaus #1 : 05.01.16 - klo:00:07 »
Ei 2h ole juuri mitään, on ihan normaalia ja jopa tervettä muuttaa opiskelujen perässä toiselle paikkakunnalle. Ei kannata myöskään liikaa jäädä jumittamaan niihin vanhoihin kaveripiireihin, opiskeluaikana luodaan yleensä suuri määrä pitkään kestäviä ihmissuhteita, siis niiden opiskelukavereiden kanssa.


Poissa Vedenhenki

 • Hypervuotaja
 • ****
 • Viestejä: 704
 • Lääk. YO. Kuopio 2015
Vs: Toiselle paikkakunnalle muutto lääkiksen perässä.
« Vastaus #2 : 05.01.16 - klo:09:34 »
Ihan samaa mieltä. Matka ei ole pitkä, mutta jos lähtee siitä, että "oma elämä" ja "koti" ovat ja pysyvät lähtöpaikkakunnalla, tulee pitkät kuusi vuotta. Ei tuota matkaa kuitenkaan joka päivä tee. 2h matka mahdollistaa helpon kyläilyn, mutta kannattaa silti lähteä siitä että rakentaa kotinsa ja elämänsä vähintään opiskelujen ajaksi opiskelupaikkakunnalle :)

Muuttaminen opintojen (ja töiden) perässä on ihan mukavaa puuhaa ja onnistuu hyvin :)

Poissa laameri

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 21
 • LK Kuopio -14
  • Anni Pulina -blogi
Vs: Toiselle paikkakunnalle muutto lääkiksen perässä.
« Vastaus #3 : 16.02.16 - klo:14:18 »
Tämä aihe on sydäntäni lähellä, sillä itse olen muuttanut 400 km päähän kotoani kaupunkiin, jossa en ollut käynyt kertaakaan ennen pääsykoetta ja rakastuin nykyiseen kotikaupunkiini valtavasti! Mutta kannattaa miettiä tosissaan sitä muuttoa siltä kannalta, että se tulee olemaan koti seuraavat kuusi vuotta vähintään, niin valitsee semmosien paikan missä uskoo viihtyvänsä. Itselleni ei nyt sinänsä ollut suurta merkitystä kaupungin koolla tai sukulaisten sijainnilla, halusin mahdollisimman itään mukavien ihmisten toivossa (löytyy!). Välillä matka rasittaa ja (koiraa) tulee ikävä, mutta sitten voi soitella ja kutsua kylään.
Eikä kotiin malta kuitenkaan mennä edes joka viikonloppu, kun ne opiskelut sitten alkavat! On niin paljon kivaa puuhaa ja uusia kavereita :) Ystäviin pystyy entiselle kotipaikkakunnallekin pitämään hyvin yhteyttä, mutta luonnollisesti ne tapaamiset vähentyvät. En missään nimessä kannusta vanhoista ystävistä luopumiseen, mutta kannattaa varautua siihen, että uusi ihmisiä ja ystäviä tulee elämääsi valtavasti uuden opiskelupaikan myötä, tällöin voi alkuun tuntua siltä ettei aikaa riitä vanhoille ystävill. Mutta kyllä se siitä tasoittuu. :) Maisemanvaihdos usein avartaa ja näkee vähän muutakin Suomea (itselle tämä oli iso asia, kun olin 21 vuotta asunut pk-seudulla)
http://trustmeimastudent.blogspot.fi/
Blogi kuopiolaisen 3. vuosikurssilaisen elämästä

Poissa ninzau

 • Ylivuotaja
 • ***
 • Viestejä: 309
 • Sukupuoli: Nainen
 • LK Tampere (aloitusvuosi 2015)
Vs: Toiselle paikkakunnalle muutto lääkiksen perässä.
« Vastaus #4 : 16.02.16 - klo:17:24 »
Mä muutin aikalailla juurikin tuon 2h matkan päähän lääkiksen perässä enkä kyllä kadu hetkeäkään. Tuo matka ei oikeasti ole vielä juuri mitään vaan tarvittaessa kotipaikkakunnalla käy ihan vain päiväreissulla, matka voisi olla todella paljon pidempikin (esimerkiksi yksi parhaista ystävistäni täällä on kotoisin Oulusta, eikä siksi ole ehtinyt käydä kotikotonaan kuin pari kertaa joululoman lisäksi).

Alunperin olin ajatellut käyväni kotona kutakuinkin joka toinen viikonloppu ja porukoille annoin luvan kyläillä kerran kuussa, mutta ei tässä oikeastaan ole ehtinyt vierailla kotona kuin ehkä kerran kuussa. Eipä kyllä toisaalta ole kauheasti huvittanutkaan, jotenkin se elämä vain on siirtynyt tänne. Jotenkin hassu ajatus, että se "oma elämä" jäisi kotipaikkakunnalle :D Toki osa siitä on aina kotona perheen ja vanhojen kavereiden luona, mutta kyllä enemmän miellän että se oma elämä on nyt täällä Tampereella, missä on oma koti, oma sänky, opiskelut ja ne kaverit, joiden kanssa on tällä hetkellä eniten tekemisissä. Vanhoihin kavereihin saa kyllä pidettyä yhteyttä helposti jos niin haluaa, vaikka tapaamiset tosiaan jäävät vähemmälle. Aika helppoa on kuitenkin sumplia kotikäynnit niin, että on yhä mukana tärkeissä hetkissä kuten synttäreillä, tupareissa ja kihlajaisissa :D

Jos haet nyt takaa sitä, että poikaystävä/tyttöystävä/av(i)opuoliso tms jää kotipaikkakunnalle eikä pääse muuttamaan mukanasi, niin kyllä siitäkin selviää, ainakin jos se toinen puolisko voi mahdollisesti muuttaa myöhemmin perässä. Kaverini näkee poikaystäväänsä opiskeluiden takia vain viikonloppuisin jos silloinkaan, mutta skype ja puhelin ovat olemassa ja heillä menee hyvin ainakin näin ulkopuolisen silmin. :)
« Viimeksi muokattu: 16.02.16 - klo:17:26 kirjoittanut ninzau »

Poissa emu

 • Älyvuotaja
 • **
 • Viestejä: 105
Vs: Toiselle paikkakunnalle muutto lääkiksen perässä.
« Vastaus #5 : 16.02.16 - klo:20:53 »
Itse muutin opiskelujen perässä n. 500km, ja kotimatkaa kertyy about 11h jos siellä mielii käydä. En missään vaiheessa edes ajatellut, että matka olisi mikään este muutolle, päinvastoin oli vaan jotenkin kiva päästä uusiin maisemiin. Fuksisyksynä myös alkuperäinen ajatus oli, etten käy kertaakaan lukukauden aikana kotona, mutta 10h päivät yliopistolla palautti kyllä maantasalle niistä haaveista  :D ja kuten kaikki muutkin on täällä todennu, elämä kyllä siirtyy aika lahjakkaasti sille paikkakunnalle missä asuu ja opiskelee :)

Poissa vle

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 1
Vs: Toiselle paikkakunnalle muutto lääkiksen perässä.
« Vastaus #6 : 26.03.16 - klo:18:40 »
Näköjään vanhat tunnukset unohtuneet, niin tein uudet kun mielelläni otan osaa keskusteluun.  :) Eli 2010 pk-seudulta muutin Kuopioon opiskelujen perässä, sanotaan vaikka näin, että jokainen täällä vietetty vuosi on ollut edellistään parempi ja varsin mukavasti on aika mennyt. Kuopion lääkiksestä ei ole kuin hyvää sanottavaa. Mutta toisaalta, kaverit, joiden kanssa on viettänyt aikaansa lähes päivittäin ala-asteelta lähtien on aika iso asia "unohtaa" kokonaan, minne tuolla ylhäällä jopa osin viitataan. Vuosien aikana olen miettinyt usein, että tekisinkö toisenlaisen valinnan jos olisin uudestaan abina ja miettisin opiskelukaupunkia. Todennäköisesti olisin päässyt Helsinkiin 2-3 yrittämällä ja valmistunut sitten muutaman vuoden myöhemmin, mikä tällä hetkellä ajateltuna ei merkkaa yhtään mitään, vaikka se vajaa kuusi vuotta sitten tuntui erittäin merkittävältä asialta. Jos nyt olisin tämän kokemuksen rikkaampana hakemassa lääkikseen, niin hakisin kyllä todennäköisesti sinne kotipaikkakunnalle, minne nyt valmistumisen jälkeen luonnollisesti takaisin suuntaankin.


Poissa Kukkanen

 • Satunnaisvuotaja
 • Viestejä: 12
 • Sukupuoli: Nainen
Vs: Toiselle paikkakunnalle muutto lääkiksen perässä.
« Vastaus #7 : 27.03.16 - klo:10:04 »
Pesunkestävänä maalaislikkana tuleva muutto Helsinkiin 350km päähän on kyllä kieltämättä niitä juttuja joita ehkä eniten jänskää. Onneks suuntaan Viikkiin joka on sen verran maaseutumaisempaa aluetta että ehkä mä siellä pärjään :D Suuntana siis elukka joko tänä tai ens vuonna ja plan B on saman kampuksen kotieläintieteet sit ens vuonna jos eläinlääkis ei tärppää.

Poissa skarlett

 • Ylivuotaja
 • ***
 • Viestejä: 448
 • Sukupuoli: Nainen
 • Hammaslääk. yo -15 Turku
Vs: Toiselle paikkakunnalle muutto lääkiksen perässä.
« Vastaus #8 : 28.03.16 - klo:13:08 »
Varmaan riippuu että mitä tarkoitat, muutatko yksin vanhempien ja kaveripiirien luota vai jääkö puoliso ja lapset kotipaikkakunnalle :) 6 vuotta on tosiaan pitkä aika. Itsellä on puoliso reilun 2h matkan päässä ja ei voi muuta kuin mennä päivä tai viikko kerrallaan. En voisi kuvitella että asuisin noin koko opiskeluaikani. Mieheni muutto ei ole mahdollista, se tarkoittaa että jäisimme ilman ainoaa tulonlähdettä. Kahdessa paikassa asuminen tulee kyllä melko kalliiksi, opiskelijaelämään ja pienellä budjetilla elämiseen kyllä tottuu aika hyvin. Mutta kokemus ja seikkailu sekin on :)
Yleisesti maisemanvaihdos tekee aina hyvää, oon ollut tyytyväinen kaupunkivalintaani ja olen sopeutunut kouluun hyvin, kavereita saa kyllä helposti kun suurin osa muuttaa koulun takia muualta eikä niilläkään ole tuttuja siellä uudessä paikassa. Uuteen kaupunkiin tutustuminen ja sen tutkiminen on kivaa, aina näkee jotain uutta eikä kyllä kyllästyminen tule ihan heti vastaan :)
« Viimeksi muokattu: 28.03.16 - klo:13:14 kirjoittanut skarlett »
One who wants something will find a way. One who doesn't will find an excuse.

 

Seuraa meitä