Kirjoittaja Aihe: Kirjasarjat  (Luettu 1748 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Ariel

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 3
Kirjasarjat
« : 13.01.19 - klo:15:23 »
Hei,

mitä kirjasarjoja käytätte lukemiseen? Mulla on fysiikasta Physica, kemiasta Kide, ja biologiasta Bios. Osa kirjoista on vanhoja ja joudun ostamaan uudet. Mietin että pitäisikö samalla ostaa jotain muitakin uusia kirjoja, eri kirjasarjoista? Vai onko sillä niin väliä? Mitä kirjasarjoja käytätte?

Poissa Lux aeterna

 • Älyvuotaja
 • **
 • Viestejä: 143
 • God-Tier Treelle
Vs: Kirjasarjat
« Vastaus #1 : 13.01.19 - klo:16:01 »
Vanhasta opsista on Fysiikan kirjat ja satunnaisia biologian ja kemian kirjoja. Sen lisäksi lainassa tällä hetkellä vanhat Lääketieteen valintakokeen fysiikka/kemia ja Epione kemia/fysiikka/biologia. Uudesta opsista lainassa ovat olleet Lukion kemia 1-3 ja Koralli 1,2,3,5. Varauksessa on uuden opsin Fysiikka 2-7, Mooli 2-5 ja Bios 1-5 ja Koralli 4. Näiden lisäksi on tosiaan käytössä kuningas Mafynetti, mutta se on tauolla vielä ehkä kuukauden päivät, jotteivat tehtävät lopu sieltä kesken.


Kieltämättä aikamoinen kasa oppimateriaalia on käytössä. 2020 muutokset kuumottavat sen verran voimakkaasti, että kaikki mahdolliset keinot on käytössä 2019 kokeeseen :D


Uuden opsin biologian ja kemian kirjoissa on jonkin verran uutta asiaa, joten mielestäni ainakin ne ovat hankkimisen arvoisia.
« Viimeksi muokattu: 13.01.19 - klo:16:07 kirjoittanut Lux aeterna »

Poissa Ariel

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 3
Vs: Kirjasarjat
« Vastaus #2 : 13.01.19 - klo:16:18 »
Juu kyllä ajatuksena on varmistaa että on uusimman opetussuunnitelman mukaiset kirjat (myös) käytössä. Eikös se ole 2015 vuoden opetussuunnitelma, eli näitä pitäisi jo löytyä ehkä käytettynäkin. Ja toivottavasti myös kirjastoista. Mulla on Valmennuskeskuksen harjoituspaketti jonka ostin käytettynä, se on pari vuotta vanha. Onko tuo Mafynet hyödyllinen? Itsellä on lukiosta kohta 20 vuotta... Joten kertausta todella tarvitaan. Ihan hyvin on mennyt tään mennessä mutta välillä olisi kiva saada tarkempia selityksiä miksi joku asia on niin kuin on, ja miksi vastaus tehtävään on niin kuin on.

Tsemppiä lukuihin!!  :) :peukku:

Poissa Lux aeterna

 • Älyvuotaja
 • **
 • Viestejä: 143
 • God-Tier Treelle
Vs: Kirjasarjat
« Vastaus #3 : 13.01.19 - klo:17:24 »
Torista näyttää löytyvän muutamia uuden opsin fykebi kirjoja, mutta yllättävän harvakseeltaan ihmiset myyvät niitä käytettyna.

Ainakin biologian osalta minua fiksummat ja paremman pääsykoemenestyksen saaneet ihmiset ovat useaan otteeseen sanoneet, että kannattaa hankkia tai lainata kaksi biologian kirjasarjaa. Viime vuosien kokeissa on ollut ilmeisesti lukuisia tehtäviä, joissa ei ole kyennyt saamaan täysiä pisteitä yhdellä kirjasarjalla. Eri kysymys onkin, onko noilla potentiaalisilla muutamalla pisteellä mitään väliä sisäänpääsyn kannalta. Itse ainakin ajattelin käydä sekä Biosin että Korallin uuden opsin kirjoista kaikki läpi, kun kerran olen jo jäänyt parin pisteen päähän sisäänpääsystä, enkä ajatellut toistaa samaa temppua.


Mafynetti on varmastikin tällä hetkellä paras valmennuskurssipaketti, joskin se on melko hintava. Ilman sitä varmastikin pärjää, mutta mielestäni ostamisen arvoinen, ellei rahasta ihan mieletöntä puutetta ole.
« Viimeksi muokattu: 13.01.19 - klo:19:40 kirjoittanut Lux aeterna »

Poissa Glomerulus

 • Älyvuotaja
 • **
 • Viestejä: 163
 • Sukupuoli: Mies
 • God Tier Turku, Lääketieteen yo 2019
Vs: Kirjasarjat
« Vastaus #4 : 14.01.19 - klo:00:19 »
Täältä myös vahva peukutus mafy:n suuntaan. En nyt tiedä onko se itseopiskelupaketti nyt varsinaisesti niin hintava; olikohan n. 600€ ja siellä on kuitenkin kaikki tärkeimmät fykebi:n teoriat, opastusta opiskelutekniikoihin, pääsykoetekniikoihin, ajankäyttöön, stressinhallintaan yms yms liittyen ja lisäksi vielä 7 kotona tehtävää harjoituskoettakin kuuluu paketteihin vastausanalyyseineen  :)


Bilsan uuden OPS:in kirjoista tiedän sen verran että BIOS aika samaa kamaa kuin vanhan OPS:in vastaava. Korallissa taas löytyy tietoja mitä ei aiemmin ole ollut missään bilsan kirjasarjassa, ei vanhassa eikä uudessa, joten sitä oon ainakin ite kokenut ehdottomasti hyödylliseksi lukea mafy:n ohella. Etenkin ihmisen bilsan kirja on täynnä kaiken maailman taulukoita, joissa jotkin asiat kuten granulosyyttityypit viedään aivan uusiin sfääreihin  >:D

Poissa Mama2017

 • Satunnaisvuotaja
 • Viestejä: 13
Vs: Kirjasarjat
« Vastaus #5 : 15.01.19 - klo:13:17 »
Uuden OPS:n kirjoja ei ole laajalti käytettynä myynnissä ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että sen läpimenneet lukiolaiset ovat vasta abeja. Syksyllä kirjoittaneet, jotka eivät pääsykokeisiin ko. ainetta tarvitse voivat kirjansa myydä, muilla niille on vielä tarvetta. Osa kirjoista on myöskin e-kirjoja, joita ei voi myydä...

 

Seuraa meitä