Kirjoittaja Aihe: Mafyn harjoituskoe 1 tehtävä 14  (Luettu 328 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa tyhmäntäjä

  • Satunnaisvuotaja
  • Viestejä: 10
  • Sukupuoli: Nainen
Mafyn harjoituskoe 1 tehtävä 14
« : 04.02.19 - klo:19:37 »
Ne, jotka ovat tehneet kyseisen kokeen tai ihan muuten osaavat vastata tarkentavasti tähän mun kysymykseen niin olen vailla selvennystä tällaisesta yksityiskohdasta kyseisessä tehtävässä b)- ja c)- kohdissa.


 b)Kun polysakkaridi koostuu glukoosimolekyyleistä ja on lyhyehkö (3-10 yksikköä), niin silloin sen moolimassa on


X x (M C6H10O5) + M H2O  (X on glukoosiyksiköiden lukumäärä)


c) kun polysakkaridi koostuu erittäin monesta glukoosiyksiköstä, sen moolimassa on


X x (M C6H10O5) (X on glukoosiyksiköiden lukumäärä)


Ihmettelen tässä vain, että miksi polysakkaridin moolimassaan pitää glukoosiyksiköiden moolimassan lisäksi lisätä vielä yhden veden moolimassa, kun kyseessä on tuo lyhyehkö polysakkaridi? Ja miksi veden voi unohtaa kun on kyse erittäin pitkästä polysakkaridista. En saa millään ajatusta tämän faktan ympärille.


Kiitos kovasti sille, joka jaksaa avata tämän asian




Poissa happyhippo

  • Tehovuotaja
  • *
  • Viestejä: 53
Vs: Mafyn harjoituskoe 1 tehtävä 14
« Vastaus #1 : 04.02.19 - klo:23:47 »
Kyllä pitkäänkin molekyyliin se vesi periaatteessa kuuluisi lisätä, mutta sen vaikutus moolimassaan on vain niin pieni, että on voitu pyöristää.


Veden moolimassa tulee siis siitä, että sakkaridiketjun päissä olevissa glukoosiyksiköissä toisessa on kiinni H ja toisessa OH, mitkä ovat poistuneet yhteen liittyneiden glukoosiyksiköiden väleistä.

Poissa tyhmäntäjä

  • Satunnaisvuotaja
  • Viestejä: 10
  • Sukupuoli: Nainen
Vs: Mafyn harjoituskoe 1 tehtävä 14
« Vastaus #2 : 05.02.19 - klo:18:22 »
Aivan, näinhän sen täytyy olla... Enpä osannut ajatella sitä näin  :-[


Kiitos tuhannesti!

[/size]
Kyllä pitkäänkin molekyyliin se vesi periaatteessa kuuluisi lisätä, mutta sen vaikutus moolimassaan on vain niin pieni, että on voitu pyöristää.


Veden moolimassa tulee siis siitä, että sakkaridiketjun päissä olevissa glukoosiyksiköissä toisessa on kiinni H ja toisessa OH, mitkä ovat poistuneet yhteen liittyneiden glukoosiyksiköiden väleistä.

 

Seuraa meitä