Kirjoittaja Aihe: Hyvä kirja fysiikan(matematiikan)/kaavojen pyörittelyyn ja harjoitteluun?  (Luettu 1418 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pudge500kg

  • Alkuvuotaja
  • Viestejä: 1
Hei!


Olisiko täällä jollain ehdotuksia mikä olisi hyvä kirja fysiikan kaavojen ja yleensäkin matemaattisen pyörittelyn opetteluun? Suurimpana haasteena itselle fysiikassa on juuri tämä kaavojen kasaaminen ja hankalempien kaavojen muokkaaminen. Perusasiat on ihan kunnossa, mutta vaikeissa kaavoissa menee helposti sormi suuhun tai liian kauan aikaa tajuamiseen. Valmennuskurssien materiaaleissa ja yleisesti muissakaan kirjoissa ei kovin syvällisesti mennä askel askeleelta kaavojen kasaamista ja muokkaamista. Yleensä näissä kirjoissa ei kovin seikkaperäisesti käydä läpi mistä kaava muodostuu ja kaavojen muokkaamisessa jätetään näyttämättä askeleita. Itsellä kun ei ole lukiotaustaa niin tässä muokkauksen vaiheessa yleensä jää vain käteen tunne, että mites se noin muokkautui :D . Optimikirjassa tätä harjoittelua varten olisi tietysti myös paljon tehtäviä.


Esim. onko jollain kokemuksia kirjasta "Matematiikan ja fysiikan käsikirja"? (ekaan viestiin ei saanut laitettua linkkiä ja sivuston salasanan palautus ei toiminut joten piti tehdä uusi käyttäjä)

Kiitokset kaikista vinkeistä etukäteen!

Poissa Älylammas

  • Älyvuotaja
  • **
  • Viestejä: 156
  • Sukupuoli: Mies
  • 2017 valmiiksi konitohtoriksi
No, kyllä se taitaa olla matematiikan kirja mikä sun pitää hankkia. Siellä harjoittelet yhtälön ratkaisua jokaisella mahdollisella tavalla. Sitähän se fysiikan ja kemian kaavojen pyörittely pääasiassa on.
Ota siis uuden tai vanhan opsin mukaiset lukion kirjat tai sitten esim. joku AMK:n matematiikan kirja, niissä aika hyvin kerrataan kaikki.
« Viimeksi muokattu: 17.10.19 - klo:23:36 kirjoittanut Älylammas »
Ihminen on kuitenkin viisaimmillaan 16-18 vuotiaana.
Sama mikä opinahjo.
Tai ainakin muut ovat tyhmempiä.

-Tuntematon henkilö tiede.fi-palstalta

 

Seuraa meitä