Kirjoittaja Aihe: Pääsykoe 2021 ja korona  (Luettu 9923 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Tane

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 34
Pääsykoe 2021 ja korona
« : 03.11.20 - klo:16:13 »
Talvella ja jouluksi ei suositella sen suurempien juhlien järjestämistä. Korona on nyt jyllännyt 8 kk. Pääsykokeet ovat 7 kk päästä. Miltä mahtaa korona tilanne näyttää silloin? Voidaanko kevään harjoituskokeita järjestää, entä itse pääsykoetta? Ajatuksia?

Poissa Uc

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 26
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #1 : 03.11.20 - klo:19:13 »
Yliopisto ilmoitti ainakin Oulussa että 31.5. asti etänä. Varautuisin siis kaikkeen.

Poissa T-Hammas

 • Satunnaisvuotaja
 • Viestejä: 14
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #2 : 05.11.20 - klo:17:52 »
No mitään kristallipalloa ei ole ja tilanteeseen vaikuttaa moni asia, niin eipä tässä voi kuin arvailla.  ;D  Esimerkiksi tuleeko rokote.. jos rokotetta ei tule, niin missä kohdassa ollaan tätä vuoristorataa, että kun tautitapaukset vähenevät, höllennetään rajoituksia jolloin virusta tulee myös muualta Suomeen ja sitten tautitapaukset taas nousevat ja alkavat taas levitä Suomen sisälläkin. Jos käy huono tuuri ja joku piikki osuu just vähän ennen pääsykokeita niin sehän on aina huono juttu.


Jos nyt katsoo tilannetta, miten monessa asiassa toimitaan. Esimerkiksi urheilussa: erilaisissa joukkuelajeissakin on rajoituksia, mutta silti pelaaminen onnistuu. Jos on kiihtymisvaihe, niin saman SP:n alueella olevat joukkueet saavat kisata keskenään, jos on leviämisvaiheessa, niin ei saa kisata keskenään mutta silti saa harjoitella porukassa. Tähänhän varmaan liittyy tämä uudistus pääsykokeessa, että kokeen saa tehdä missä haluaa, etteivät ihmiset matkustaisi niin paljoa. Kirjoituksetkin on saatu hoidettua ja ne tullaan varmasti hoitamaan jatkossakin (ellei tämä nyt ihan räjähdä käsistä), niin sen puolesta voisi ajatella, että nyt yritetään myös pääsykokeetkin järjestää samalla tavalla (kunhan on maskit tms).


Viime kevään sekoilua tuskin kukaan haluaa. Tuskin moni edes näiden asioiden päättäjistä, vaikka se yksi sankari kehuikin, miten hienosti meni..  :D 


Rajoituksia ja suosituksia todennäköisesti on vielä ensi keväänäkin, mutta ehkä samanlaista ”hysteriaa” ei enää ole, joten sen puolesta itse liputtaisin tuolle, että kokeet järjestetään niin kuin nyt on ilmoitettu.


Poissa Betula

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 33
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #3 : 06.11.20 - klo:00:28 »
Kallistun myös siihen, että kokeet järjestetään normaalisti, mutta matkustamista halutaan välttää. Nyt osataan varautua, sekä turvaväleihin että salien ja valvojien määrään.

Kokeelle se tarkoitta sitä, että se on monivalintaa ja lyhyitä yksinkertaisia laatikkovastauksia ja nimeämistehtäviä. Sellaisia, joissa ei ole tulkinnan mahdollisuutta tarkastusten yhteydessä. Vastaukset tulee olla kaikissa tiedekunnissa samat. Aiemminhan eri tiedekunnat ovat arvioineet vastauksia omalla tavalla ja vaihtelua on ollut. Ens vuonna koe pitää kaikissa tiedekunnissa arvioida samallalailla.

Jotenkin se ennakkomateriaali sopisi tällaiseen kokeeseen, johon halutaan vain yksi oikea vastaus yhtä kysymystä kohden.

Poissa Katjusha

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 56
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #4 : 11.12.20 - klo:15:45 »
Toivotaan, että nämä nyt esilletuodut pidennykset poikkeustoimille/rajoitukset esim. Uudellamaalla 10.1. asti auttaisivat tasoittamaan tilannetta. Pinnistellään sinne tammikuun loppupuolelle, näkee sit vähän mitähän se kevät tuo tullessaan.
Minäkin toivon mahdollisimman vähän sekoilua, kun on tässä ikäänkuin ensikertalaisena pääsykokeisiin menossa. Tarpeeksi jännittämistä ilman poikkeusolojakin.

Poissa Tupu2021

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 38
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #5 : 15.12.20 - klo:19:47 »
Oisko tänään ollut jossain uutisissa, että korona elää 6kk aaltoina. Mietin siinä, että se tarkoittaisi taas piikkiä siellä pääsykokeiden aikaan, jollei rokotetta olla siihen mennessä saatu express vauhtia kehitettyä.
Onneksi tieto pääsykokeesta ja sen järjestämisestä on luvattu maaliskuun aikana, niin eipä pitäisi viime vuoden sekoilu toistua.

Poissa Betula

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 33
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #6 : 11.01.21 - klo:21:30 »
Mua myös arvelluttaa ensi kevät. Kun uutisia seuraa, niin alkaa epätoivo nostaa päätään; voiko rokotussavotta on niin pitkällä toukokuussa, että kokeet voitaisiin järjestää vanhan mallin mukaan? Varaudun siihen, että joku esikarsinta on taas luvassa tms. Mutta kuten Tupu2021 sanoi, niin tässä kohtaa on plussaa, että järjestelyistä on luvattu tietoa jo maaliskuun aikana, että viime vuoden härdellistä päästään.

Poissa Elukka25

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 50
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #7 : 11.01.21 - klo:23:23 »
Mua myös arvelluttaa ensi kevät. Kun uutisia seuraa, niin alkaa epätoivo nostaa päätään; voiko rokotussavotta on niin pitkällä toukokuussa, että kokeet voitaisiin järjestää vanhan mallin mukaan? Varaudun siihen, että joku esikarsinta on taas luvassa tms. Mutta kuten Tupu2021 sanoi, niin tässä kohtaa on plussaa, että järjestelyistä on luvattu tietoa jo maaliskuun aikana, että viime vuoden härdellistä päästään.
Niin voihan se olla, että just se ennakkomateriaali on myös tätä varten, että jos joudutaan pitämään joku esikarsinta  ;D Kyllä viime kevät osoitti sen, että mikään ei ole varmaa, mutta että mihinkään ihan ihmeellisyyksiin ei kuitenkaan lähdetty. Hieman katkera olen kuitenkin siitä, että varmasti tiesivät jo aiemmin, mitä aikovat tehdä, mutta ihan viimeiseen päivään asti kitkuttelivat. Olisivat voineet antaa vaikka ihan epävirallista tietoa, kun olivat päättäneet, että tulee edes joku koe.  ;D Saa tosiaan nähdä millainen tilanne on parin kuukauden päästä. Pikkuhiljaa taas joissain paikoissa on alettu avamaan esim harrastustoimintaa. Ja vaikka tätä koronaa edelleen pelätään niin ei sitä ehkä niin paljoa pelätä mitä viime keväänä, kun kaikki oli ihan uutta. Syksyn kirjoituksetkin hoidettiin normaalisti ja maskinkin sai ottaa pois päästä, kun oli tunnin istunut (ainakin jossain paikoissa)  ;D . Rokotteenkin kanssa Suomi hidastelee täällä byrokratian kauniissa maassa, mutta tärkeintä olisi nyt saada nuo riskiryhmät rokotettua. Eipä tässä voi kuin toivoa parasta, että siihen saadaan vauhtia. Hieman ihan yleisellä tasolla huvittaa tämä, kun esim edelleen saan tulla ja mennä maasta toiseen, mutta sitten kuitenkin minut murhataan katseella, jos en pitäisi kaupassa maskia  ::) Sekin olisi paha, jos tilanne alkaa tästä nyt laantumaan ja aletaan avamaan kaikkia ja sitten taas vähän ennen toukokuuta ollaan uudessa aallossa  ;D No ei kai maalata piruja seinille. Eipä tämä uvlevi yms näkynyt myöskään tilastoissa, vaikka jotkut maalasivat kauhukuvia. Ehkä se tästä ja toukokuussa istutaan maskit päässä vaikean kokeen äärellä! :)

Poissa Betula

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 33
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #8 : 27.01.21 - klo:13:41 »
Nyt alkaa kyllä epäilyttää tuo kokeen järjestäminen, kun THL ylilääkäri on arviointu, että tällä menolla kesäkuussa on vasta rokotettu 1 milj. kansalaista. Alan kyllä kallistua ja varautua siihen, että jotain erikoista on luvassa tällekin vuodelle. Odotan maaliskuun tiedotetta.

Poissa Elukka25

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 50
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #9 : 27.01.21 - klo:14:16 »
Jep, nyt kun itsekin on saanut vähän seurata miten taas sekoillaan niin lasken kanssa hieman omaa toivoa tuosta viime kommentistani  :D  toisaalta harmi, että se päätös tehdään jo marraskuussa, mikä tarkoittaa sitä, että päätöstä todennäköisesti jo nyt mietitään näillä luvuilla. Varmaan helmikuu määrää aika paljon myös mitä on tulossa, sillä eivät nuo valtionvirastot saa päätettyä mitään nopeasti. Aika tasaisena nuo luvut ovat pysyneet ja varsinkin hoitoa tarvitsevien määrä on tippunut joten siihen peilaten näyttäisi hyvältä. Muutenhan ei näytä, kun koko ajan otetaan virusta lisää. Ja jos tuo uusi muoto pelottaa niin se varmaan lisää sitä, että ei voida järjestää normaalisti. Onhan tässä jo sentään se mietitty että kokeen saa tehdä itseään lähimmässä kaupungissa niin matkustamista tulee väitettyä. Sehän se kaikkein ikävin skenaario olisi jos nyt taas päätetään ettei uskalleta järjestää normaalisti ja sitten toukokuussa näyttääkin ihan hyvältä. Puolueellisin silmin katsottuna tämä kannattaisi tehdä niin että pysytään suunnitelmassa ja jos toukokuu näyttääkin ihan hirveältä niin otetaan joku vaihtoehto B käyttöön.  :D  Toivotaan nyt kuitenkin että saadaan kirjoitukset ja pääsykokeet järjestettyä normaalisti. Jos se ei kerta levinnyt jouluna ja uv:na niin paljon mitä kaikki epäili niin miksi se nyt yhtäkkiä sitten leviäisi näissäkään missä olisi aika tiukat rajoitukset yms.
« Viimeksi muokattu: 27.01.21 - klo:16:21 kirjoittanut Elukka25 »

Poissa Betula

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 33
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #10 : 28.01.21 - klo:11:55 »
Tehdäänkö päätös lääkiksen pääsykokeesta jo marraskuussa  :o  Sitä en tiennyt. No toisaalta, en ihmettele. Yhdyn ajatukseesi siitä, että valtionvirastoissa päätökset syntyvät hitaasti.
Luin aiemman kommenttisi Elukka25 siitä pääsykoemateriaalista, niin mä oon viime päivinä alkanut kallistuu just samalle suunnalle, että näillä meneillä olevilla koronaspekseillä, tuo ennakkomateriaali on varmaan sitä varten, että se toimii esikarsintana, samaan tapaan (mutta nyt hillitymmin ja hallitummin) kuin viime vuoden monivalinta - ötökkä kysymyksineen.

Tää vois hyvin seurata sitä AMK-tapaa valita opiskelijansa, että ens ennakkomateriaaliin perustuva karsinta kotoa käsin netissä ja sitten niistä parhaimmat pääsee paikan päälle suorittaa varsinaista koetta. Näin saadaan sitä itse pääsykoe populaa pienennettyä huomattavasti about 6000:sta kokelaasta -> 600 (jos 300 aloituspaikkaa on ei todistusvalintalaisille, eikö ne tuplamäärää ottanut viime vuonna sinne kokeeseen?).

Poissa Elukka25

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 50
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #11 : 28.01.21 - klo:15:25 »
Haha en osaa näköjään enää kuukausiakaan  ;D  tarkoitin tietenkin tuolla marraskuulla maaliskuuta  ;D  juu kyllä varmasti olisivat myös onnessaan jos tulisi tuo alkukarsinta (vaikka se mahdollistaakin huijaamisen), sillä näyttihän jo viime vuosi että suhteellisen iso porukka hakee vain ”huvikseen” koska siellä moni sai miinuspisteitä yms. Niin tuollahan saadaan tehokkaasti karsittua väkeä. Ja tuplamäärät ottivat viime vuonna toiseen vaiheeseen ihan oikeassa olet.  :) 

Poissa Betula

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 33
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #12 : 28.01.21 - klo:16:59 »
 ;D ! Ois pitänyt osaa lukea, että maaliskuuta varmasti tarkoitit.
 
Mä vähän veikkaan, että ne on kehittänyt tuota alkukarsintaa, että se huijaaminen vaikeutuisi. Viime vuonnahan riitti, et hujari oli tosi hyvä lukion fykebi-aineissa, mutta tänä vuonna se ei taida auttaa. Se artikkeli tai artikkelit tai mikä lie etukäteispainos on varmaan itsessään jo niin kinkkinen, että siitä ei oikein ota selvää. Sitten kun kinkkisestä matskusta kysyy sitäkin kinkkisempiä kysymyksiä, niin siinä on kellä tahansa huuli mutrussa.

Mutta totta, ainahan se on mahdollista, että joku tietää, että on surkea luetun ymmärtämisessä, mutta osaa laskea tosi hyvin, niin sellaisia kyllä palvelee, että joku toinen tekee luetun ymmärtämisen puolesta ja itse menee sit laskemaan paikan päälle. Se on kyllä niin vääryys - jos taas päädytään johonkin tuollaiseen viritelmään, että huijaamista ei voida poissulkea.
« Viimeksi muokattu: 28.01.21 - klo:17:01 kirjoittanut Betula »

Poissa Elukka25

 • Tehovuotaja
 • *
 • Viestejä: 50
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #13 : 28.01.21 - klo:18:03 »
Hyvä vaan, jos lukee oikein, vaikka kuulostaisi miten hurjalta, sillä siitä on eniten hyötyä kokeessa  ;D Juu tätähän jo viime vuonna stressattiin, että huijaamisen mahdollisuus yms ovat suuria mahdollisuuksia ja sitähän varmasti osa tekikin.  Jos kerran porukka on mennyt niin pitkälle, että murtautuvat paikkaan, missä tehtyjä kokeita säilytetään ja korjaavat niitä siellä, niin aika pikkujuttuhan nämä ovat, että kotona vaikka kymmenen ihmistä on auttamassa tai juurikin noin niin kuin sanoit.  ;D Se voi tosiaan olla, että tuo "kehitys" on nimenomaan tuo lisämatsku.. En usko, että tuolla mitään ihmeellisyyksiä osataan tehdä varsinkaan "nopeasti" (ja vuosikaan ei välttämättä ole valtionviroissa nopeasti)  ;D Mutta joo tämä helmikuu varmaan näyttää, mitä sieltä todennäköisesti tulee ja MAALISKUUSSA sitten tiedetään  :P

Poissa saede

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 3
Vs: Pääsykoe 2021 ja korona
« Vastaus #14 : 31.01.21 - klo:22:30 »
www.facebook.com/groups/129656472311895/ jos haaveilet/te lääkikseen pääsystä, kannattaa littyä tähän facebook-ryhmään! Ryhmään jaetaan hakuun liittyviä linkkejä videoihin, keskusteluihin ohjeisiin jne :) myös vertaistukea saatavilla!

 

Seuraa meitä