Kirjoittaja Aihe: Mistä kannattaa aloittaa?  (Luettu 307 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Myöhäisherännäinen

  • Alkuvuotaja
  • Viestejä: 3
  • Sukupuoli: Mies
Mistä kannattaa aloittaa?
« : 02.04.21 - klo:17:44 »
Moi!  :)
 Olen 23v, v. 2018 lukiosta valmistunut. Olen nyt näinä välivuosina pohtinut mitä haluaisin tehdä ja lääkis nyt tähtäimessä.
Lukioon en käyttänyt aikaa tai panostusta ollenkaan. Kävin vain pakolliset kurssit lyhyestä matikasta ja fy,ke,bi.


Nyt aion opiskella itsenäisesti tai aikuislukiossa tarvittavat aineet ja tähdätä pääsykokeeseen tulevaisuudessa. Omat taitoni ovat mielestäni tällä hetkellä täysin olemattomat. Haluaisin vain päästä alkuun.


1. Valitsenko pitkän vai lyhyen matematiikan? Luenko kaikki kurssit?
2. Missä vaiheessa voin alkaa opiskelemaan fysiikkaa ja kemiaa (näissä tarvitaan matikan taitoja jos ymmärsin oikein)
3. Kannattaako opetella alustapitäen laskemaan vain nelilaskimella?


Kiitos avusta  :)


edit:
Aloitin opiskelemaan lukion matikan nivel kurssia muikkuverkossa (kertaa yläasteen juttuja). Sitten opiskelen pitkän matematiikan pakolliset kurssit, ilmeisesti syventäviä ei tarvitse.
Ehkä voisin silmäillä jotain biologian juttuja siinä samalla.

 Ja sitten kun matikka hallussa kemian ja fysiikan aloitus? vai voinko aloittaa ne jo jonkun tietyn matikan kurssin jälkeen?

edit: 8.4.2021
sain matikan yläasteen kertauskurssin tehtyä ja nyt aloitan lukion 1. matikan kurssin. :)

13.4
Matikan 1. kurssi nyt oikeastaan tehty, lukujonot ilmeisesti eivät ole välttämättömiä lääkikseen mutta päätin silti opiskella nekin. Aloitin myös biologian, fysiikan ja kemian ensimäiset kurssit kirjastosta lainaamilla kirjoilla. Hieman joutunut googlettelemaan ylä-asteen asioita jotka unohtunut. Siksi ostinkin yläasteen kemian ja fysiikan tietokirjat käytettynä, selailen, kertailen ja opettelen niistä unohtuneet perusasiat joita ei lukion kemiassa sen enemmin avata. Hyvällä fiiliksellä eteenpäin. :D
« Viimeksi muokattu: 13.04.21 - klo:20:49 kirjoittanut Myöhäisherännäinen »

Poissa liilapupu

  • Alkuvuotaja
  • Viestejä: 3
Vs: Mistä kannattaa aloittaa?
« Vastaus #1 : 16.04.21 - klo:12:31 »
Jos olet ensikertalainen, todistusvalintakin on sinulle ihan mahdollinen reitti sisään :) eli yo-kirjoituksia korottelemaan vaan, se on sikäli helpompaa että voi jakaa useammalle kerralle ja ainakin fy-ke taso pääsykokeessa on yo-kirjoituksia korkeampi (vaikka periaatteessa pitäis olla lukion tasoa, mutta käytännössä menee usein siitä jonkun verran yli).


Itse aloitin viime kesänä samalla tavalla nollista ja matikan opiskelun olen jättänyt väliin. Aika pitkälle pääsee sillä, että tekee niitä fyke-kursseja eteenpäin ja kertailee matikassa ne eteentulevat asiat tarpeen tullen. Nelilaskimen käyttö on makuasia, itse aloitin ihan funktiolaskimella ja keskityin asioiden haltuun ottamiseen ja otin nelilaskimen vasta myöhemmin mukaan.


Poissa Myöhäisherännäinen

  • Alkuvuotaja
  • Viestejä: 3
  • Sukupuoli: Mies
Vs: Mistä kannattaa aloittaa?
« Vastaus #2 : 16.04.21 - klo:21:56 »
!! Kiitos paljon vastauksestasi liilapupu! Oli tosi innostavaa ja voimia antavaa kuulla sun kokemuksista. Tuli jotenkin helpottunut olo.  :)  Saan varmasti paljon irti tästä. Oon tosi kiitollinen! :D

 

Seuraa meitä