Kirjoittaja Aihe: oliks lääkiskokeessa sääntö että pitää saada minimimäärä per osio  (Luettu 768 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Emleyyy

  • Perusvuotaja
  • Viestejä: 29
  • Sukupuoli: Nainen
Muistatteko oliks lääkiskokeessa sääntö että pitää saada minimimäärä per osio (fy, bi, ke)?

Poissa Irha

  • Perusvuotaja
  • Viestejä: 16
Kyllä on. Muistaakseni jokaisesta aineesta tulee saada vähintään 10 % parhaiten suoriutuneen kokelaan pistemäärästä kyseisessä aineessa. Yleensä jokaisesta aineesta on tarjolla noin 80 pistettä. Jos joku saa jostakin aineesta täydet tai ainakin melkein, voimme siis olettaa, että minimipisteraja jokaisessa aineessa on noin kahdeksan pistettä. Käsittääkseni jonkun pääsy on joskus jäänyt tästä kiinni, joten asia on hyvä pitää mielessä.

Poissa ookoomikko

  • Perusvuotaja
  • Viestejä: 25
  • Sukupuoli: Mies
  • LT1 -21
Nyt 2021 ilmeisesti ei ole varsinaista osiokohtaista vähimmäispistemäärää, ainakaan tästä ei ole ollut lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan sivulla mitään puhetta. Myöskään vanhoja valintakokeita tutkimalla ei ole enää vuoden 2017 jälkeen mainintaa siitä että fykebi osa-alueista määritettäisiin erikseen alin tarvittava pistemäärä per osio. Lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan sivulta:


"Tullakseen huomioiduksi valintakoevalinnassa tulee hakijoiden osallistua valintakokeeseen ja suorittaa valintakoe hyväksytysti. Valintakoetehtävistä saatavat raakapisteet lasketaan yhteen ja muunnetaan valintakoepisteiksi välille 0-72. Skaalatut valintakoepisteet ilmoitetaan kolmen desimaalin tarkkuudella.  Korkeimmaksi valintakoepistemääräksi (72) tulee se raakapistemäärä, jonka 1 % kaikkien saman alan yhteisvalintaan kuuluvien yliopistojen valintakokeeseen parhaiten vastanneista on saavuttanut. Valintakokeen hyväksymisraja on puolet tästä raakapistemäärästä"

"Helsingin yliopiston lääketieteen koulutusohjelman ruotsinkieliselle opintolinjalle hyväksyttävissä olevan on saavutettava tämän lisäksi tietty vähimmäispistemäärä, joka on määritelty tarkemmin Helsingin yliopiston lääketieteen ruotsinkielisen opintolinjan valintaperustekuvauksessa Opintopolussa (linkki päivitetään myöhemmin)."

Eli tämän perusteella vähimmäispisteet määräytyvät lähinnä koko kokeen pisteiden summasta, tässä vaiheessa puhetta ei ole ollut osiokohtaisesta minimipisteytyksestä, kuten joskus aiemmin on ollut. Jokaiseen tehtävään ja osa-alueeseen kannattaa kuitenkin joka tapauksessa vastata.

On myös hyvä huomata, että tasapistetilanteessa tehtäviä verrataan 1. -> 2. -> 3. jne. aina viimeiseen tehtävään asti ja tasapisteissä olevista hakijoista valitaan se, joka on ensin saanut jostain tietystä tehtävästä enemmän pisteitä kuin muut. Jos katkaisukohdassa olevilla hakijoilla on myös täysin samat tehtäväpisteet alusta loppuun, hyväksytään kaikki hakijat. Eli jos jättää 1. tehtävän viime tippaan tai kokonaan tekemättä voi tulla ottaneeksi sen riskin että antaa paikkansa sellaiselle, joka muuten sai kokeesta yhtä paljon pisteitä mutta ehti sen ensimmäisen tehtävän tekemään paremmin.

Lisäksi kannattaa aina se kokeen ensimmäinen sivu lukea tarkkaan, koska siellä mahdollisesti voi olla uutta ja tarkempaa tietoa pisteytyksestä ja valintaperusteista.
Kolmas kerta toden sanoo.

 

Seuraa meitä