Kirjoittaja Aihe: Tartoon opiskelemaan lääkäriksi  (Luettu 291319 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Rejektismus maximus

 • Perusvuotaja
 • Viestejä: 23
Vs: Tartoon opiskelemaan lääkäriksi
« Vastaus #1140 : 17.11.18 - klo:13:32 »
Eipä niillä pisteillä ole mitään merkitystä.

Poissa emu

 • Älyvuotaja
 • **
 • Viestejä: 105
Vs: Tartoon opiskelemaan lääkäriksi
« Vastaus #1141 : 25.11.18 - klo:12:11 »
Voisiko kukaan tänä vuonna tai viime vuonna päässeistä tai joku, jolla hyvät pisteet motivaatiokirjeestä lähettää minulle yksityisviestillä motivaatiokirjettään..? Yllätyksekseni sain motivaatiokirjeestäni vain 59 pistettä, vaikka käytin sen tekoon paljon vaivaa ja sydäntä ja tarkistutin vielä kielentarkastajallakin. Tästä syystä kokonaispisteeni jäivät aika huonoiksi, vaikka satista tuli 730 :(


Kyselin täällä aiemminkin yksärinä vinkkejä kirjeen kirjoittamiseen ja en suoraan sanottuna tiedä miten olisin voinut motivaationi paremmin kirjeessä enää ilmaista. Taustalta löytyy ensihoitaja amk koulutus ja työkokemusta alalta niin eipä sillä tuntunut tuossa kirjeessä olevan merkitystä vaikka perustelin esittämäni asiat melko hyvin mielestäni.


Vähän sellainen fiilis jäi, että ratkaisevaa koko kirjeessä oli kun kemiaa ja fysiikkaa en lukiossa (josta jo yli 6 vuotta aikaa) opiskellut. Itsenäisesti sitä olen kyllä opiskellut satin ohella. Tuntuu vaan, että se kemian ja fysiikan puuttuminen meriiteistä (lähinnä ettei siitä ole mitään mustaa valkoisella) painoi enemmän kuin mitkään muut meriittini kuten muun muassa potilastyökokemus.


Tuntuu muutenkin vähän hassulta miten he Tartossa arvioivat motivaatiota. Ei tässä nyt kumminkaan ihan tuulesta tempaistulla ajatuksella pyritä suoraan kuudeksi vuodeksi lääkikseen heti edellisen amk-koulun jälkeen ilman jonkinsortin motivaatiota asian takana. Harmittaa vaan jos sisäänpääsy vaatii sitten itseltä sitä väh 770 sat pisteitä jos kirjeeseen ei kauhean radikaaleja muutoksia oikeen voi valehtelematta tehdä.


Ei aikaisempi tutkinto tai työkokemus terveydenhuoltoalalta välttämättä takaa hyviä pisteitä motivaatiokirjeestä. Kannattaa kirjeessä tuoda omaa persoonaa esiin ja muutenkin tehdä kirjeestä enemmän persoonallinen kuin geneerinen, tännekin hakee kuitenkin nykyään niin paljon että pakko jollain tavalla erottua joukosta. Kansainvälisestä kokemuksesta ainakin saa plussaa, ja itse taisin pisteitä sen lisäksi osittain hyvin pitkällisestä harrastustoiminnasta, joka osoittaa pitkäjänteisyyttä. Sillä ei myöskään oo kovin paljoa merkitystä millon viimeksi on opiskellut kemiaa tai fysiikkaa koska niiden kurssit on joka tapauksessa ekana vuonna, ja täällä on huomattava osa ihmisiä jotka on opiskellu niistä viimeks lukiossa vaan peruskurssit, ja silti päässeet sisään.

Poissa HennaK

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 4
Vs: Tartoon opiskelemaan lääkäriksi
« Vastaus #1142 : 14.01.19 - klo:12:40 »
Hei!
Hain viime vuonna Tartoon, mutta en saanut paikka. Motivaatiokirjeestä sain vain 56 pistettä kolmen viikon kirjoittamisen jälkeen.Olisiko kellään vinkkejä motivaatio kirjeen kirjoittamiselle. En tiiä miten parantaisin viime vuotista kirjettä. Minulle saisi mielellään lähettää omaa motivaatiokirjettä, vaikka joku joka on saanut jo paikan Tartosta.

Poissa dicaprio

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 3
Vs: Tartoon opiskelemaan lääkäriksi
« Vastaus #1143 : 14.01.19 - klo:19:03 »
Hei!
Hain viime vuonna Tartoon, mutta en saanut paikka. Motivaatiokirjeestä sain vain 56 pistettä kolmen viikon kirjoittamisen jälkeen.Olisiko kellään vinkkejä motivaatio kirjeen kirjoittamiselle. En tiiä miten parantaisin viime vuotista kirjettä. Minulle saisi mielellään lähettää omaa motivaatiokirjettä, vaikka joku joka on saanut jo paikan Tartosta.Montako noita biologian, kemian ja fysiikan kursseja kävit aikanaan lukiossa? Tuntuu tätä foorumia lukiessa että noilla kurssimäärillä ja numeroilla on ollut hyvin suuri vaikutus motivaatiokirjeiden arvosteluissa. Itsekkin olisin toisaalta hyvin kiitollinen, jos joku tarttolainen tuleva opiskelutoveri voisi lähettää oman aikaisemman motivaatiokirjeensä  :D

Poissa HennaK

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 4
Vs: Tartoon opiskelemaan lääkäriksi
« Vastaus #1144 : 15.01.19 - klo:10:43 »
Kävin kaikki kurssit ja olen ne maininnut myös motivaatiokirjeessä. En tiiä mitä ne siinä oikein vaativat, että saisi korkeita pisteitä.

Poissa HennaK

 • Alkuvuotaja
 • Viestejä: 4
Vs: Tartoon opiskelemaan lääkäriksi
« Vastaus #1145 : 17.01.19 - klo:10:38 »
Sanoisin kyllä niin. Ainakin kerroin harrastuksista, työkokemuksesta, opinnoista, persoonasta ja jne. Vastasin kaikkiin kysymyksiin myös.

Poissa emu

 • Älyvuotaja
 • **
 • Viestejä: 105
Vs: Tartoon opiskelemaan lääkäriksi
« Vastaus #1146 : 09.02.19 - klo:20:15 »
Sanoisin kyllä niin. Ainakin kerroin harrastuksista, työkokemuksesta, opinnoista, persoonasta ja jne. Vastasin kaikkiin kysymyksiin myös.Entä oikeinkirjoitus? Siitäkin voi tulla yllättävän huonot pisteet, mikäli teksti on kieliopillisesti huonoa.

 

Seuraa meitä